Informació general

El futur Ateneu Juvenil comptarà amb 1.320 m2 dedicats a les activitats dels joves cambrilencs

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges i Salvador Matas, ahir al vespre en la presentació del projecte de l'Ateneu Juvenil
Ahir al vespre es va presentar a la sala de Plens de l'Ajuntament l'avantprojecte del futur Ateneu Juvenil, que recordem s'ubicarà a l'esplanada de l'Horta de Santa Maria, que actualment s'utilitza com aparcament. A l'acte van assistir-hi l'alcalde -Robert Benaiges- i el regidor de Joventut -Salvador Matas- i alguns joves interessats en conèixer quin aspecte tindrà i quins usos se li podran donar al futur equipament juvenil.

L'edifici que està previst que quedi enllestit en un període de dos anys, comptarà amb una superfície total de 1.320 m2 i amb 29 espais diferents. L'edifici tindrà quatre plantes. El soterrani, la planta baixa i la primera planta seran espais reservats a les activitats de l'Ateneu Juvenil, mentre que la segona, la tercera i la quarta planta l'ocuparà el centre de formació municipal, és a dir que serà un espai compartit, però tal i com explicava ahir Matas, amb dos àmbits molt diferenciats.

Pel que fa a l'Ateneu, en el soterrani s'hi ubicarà la sala de concerts, els bucs d'assaig musical, els tallers de producció artística, els magatzems i la sala d'estudis. A la planta baixa s'hi ubicaran el Punt d'Informació Juvenil, el Servei d'Assessorament Laboral, la Borsa Jove d'Habitatge, l'espai de trobada, un bar i un espai d'autoconsulta d'internet. Finalment en la primera planta hi haurà les aules de formació, els despatxos de gestió associativa, l'aula d'informàtica, un espai multimèdia i una sala polivalent, entre d'altres.

Buscar l'espai adequat

En la presentació d'ahir, l'alcalde va explicar que trobar un espai per situar-hi l'ateneu no ha estat fàcil, ja que aquest havia de reunir algunes característiques bàsiques, com per exemple que fos un espai cèntric i de fàcil accés. Segons Matas i Benaiges, a l'hora de donar forma al projecte van buscar referències en altres municipis, però van haver de fer-ho fora de la província, ja que aquí no hi ha cap equipament que reuneixi aquestes característiques.

Segons Matas amb la posada en marxa del projecte, s'assolirà una vella reivindicació del jovent cambrilenc i un espai necessari perquè tant joves com entitats puguin realitzar-hi les seves activitats. Segons Matas "fins ara els joves cambrilencs, que representen un 32% de la població cambrilencs, marxaven fora del municipi per divertir-se i ara podran fer-ho a l'Ateneu".

Benaiges va destacar ahir que el projecte ha estat sempre una aspiració de totes els forces polítiques del consistori i està convençut que hi hagi el govern que hi hagi després de les eleccions municipals, el projecte tirarà endavant.

Comenta aquest article