Cultura

La cuinera Mariona Quadrada presenta a Cambrils el seu darrer llibre "Peix, marisc i bacallà. Un regal de l'aigua"

Per Berta Ruiz



L'autora del llibre -Mariona Quadrada- juntament amb Raquel Lozano, en la presentació del llibre
Dins dels actes organitzats entorn les jornades "Dies de Llibres a Cambrils" es va presentar el passat divendres a la sala d'actes del Centre Cultural el llibre "Peix, marisc i bacallà. Un regal de l'aigua" de Mariona Quadrada. L'acte va ser presentat per la directora de Ràdio Cambrils -Raquel Lozano-.

"Peix, marisc i bacallà. Un regal de l'aigua" és un llibre editat per Cossetània Edicions, en el què es pot trobar tota mena de receptes per gaudir d'aquests productes que regala el mar, - el peix, el marisc i el bacallà- amb una extensa introducció que recull reflexions sobre l'art de la cuina i el menjar, recomanacions per a l'hora de comprar el peix i el marisc i com preparar-los abans de la cocció. El llibre està format per 100 receptes il·lustrades amb magnífiques fotografies a tot color de Josep Borrell Garciapons, que mostren la presentació final del plat.

Segons va manifestar Mariona Quadrada a Revista Cambrils Diari Digital, una de les coses que fa més especial aquest darrer llibre "és que és un llibre bonic. L'objecte físic és maco amb unes fotografies molt boniques i uns plats que he muntat jo mateixa". Mariona Quadrada va explicar que en aquest llibre hi ha moltes de les receptes que ha anat acumulant en els darrers anys, i que juntament amb l'editorial es van decidir a triar aquest tema sobre els productes del mar, "perquè és el que més costa fer a la gen, sobre el sempre fa com a por posar-s'hi. Vam decidir que hi hagués una altra eina pràctica per desenvolupar la cuina del peix". Segons va afirmar la cuinera reusenca, "no és difícil cuinar peix, de fet és més fàcil que cuinar carn. Pensem que el peix és una matèria tova, que n0 s'ha d'estovar i per tant la cocció és immediata. Després ho pots florir com vulguis, però d'entrada és molt fàcil".

Mariona Quadrada inicia amb aquest llibre un projecte amb l'editorial Cossetània, que possiblement serà l'inici d'un seguit de títols monogràfics entorn el món culinari. Segons manifesta, el proper llibre girarà entorn les amanides, -amb la col·laboració de nou del fotògraf Josep Borrell- tot i que encara no hi ha data de publicació.
Tot i ser llicenciada en filologia catalana, Mariona Quadrada va crear l'any 1984, l'escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus, i des de llavors es dedica a la docència culinària. Durant tota la seva trajectòria en el món gastronòmic, ha escrit més de quaranta llibres i ha participat en nombrosos projectes per a institucions, programes de ràdio, televisió i en articles de diverses publicacions. Actualment continua la seva tasca culinària i educativa, i segueix recollint totes les seves receptes en llibres com aquest darrer.

Comenta aquest article