Informació general

Promoc

Les jornades del Romesco reprenen el calendari gastronòmic cambrilenc després d'un any d'aturada

A les jornades del Romesco d'enguany, que se celebraran del 7 al 23 de maig, hi participen un total de 28 restaurants del municipi que oferiran durant aquests 17 dies menús tancats o bé tapes i platillos amb el romesco com a protagonista principal

Per Lluís Rovira i Barenys

La presentació de les jornades del Romesco es va fer a la terrassa del restaurant Miramar
La presentació de les jornades del Romesco es va fer a la terrassa del restaurant Miramar | Lluís Rovira i Barenys

Les jornades del Romesco, que se celebraran del 7 al 23 de maig, serviran de punt d'inflexió per reprendre el calendari gastronòmic que va quedar interromput el mes de març de l'any passat a causa de la pandèmia. En aquell moment, just a meitats de mes, s'iniciaven les jornades de la Carxofa que ja no es van poder portar a terme ja que van coincidir amb l'inici de l'esclat de la covid-19. Ara, poc més d'un any després, es reprendran unes noves jornades gastronòmiques amb la voluntat de poder seguir el calendari habitual.

21 restaurants amb menús i 7 amb tapes

A les jornades del Romesco d'enguany hi participen un total de 28 restaurants del municipi que oferiran durant aquests 17 dies menús tancats o bé tapes i platillos amb el romesco com a protagonista principal, així com diferents varietats del "romesco de peix". La presentació de les jornades del Romesco es va fer, ahir, a la terrassa del restaurant Miramar, i d'aquesta manera també es recuperava una presentació presencial després de molt de temps. Hi van intervenir l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Projecció Exterior i Turisme, Marta Borràs; el representant de l'Associació d'Empresaris de l'Hoteleria, Xavi Martí, i el propietari de Torelló Viticultors, Paco de la  Rosa.

Enguany, seguint les mesures de prevenció de la Covid-19, els menús i platillos que ha creat cada establiment es podran consultar a través de codis QR tant als cartells de la campanya com a les taules dels restaurants participants.  Les propostes gastronòmiques també es podran trobar al portal  www.romescocambrils.com.  En aquesta ocasió, doncs, no s'ha fet el llibret amb els menús que ofereixen els diferents restaurants.

A la mateixa pàgina web s'hi podrà llegir la nota de tast del Torelló Special Edition Costa Daurada, un Corpinnat que Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades, ha creat especialment amb motiu de l'estreta col·laboració entre Cambrils i la prestigiosa marca de vins i escumosos del Penedès. Aquest Corpinnat té una etiqueta especial amb una escórpora com a motiu principal i s'ha fet per acostar-se a la Costa daurada, tal com va comentar Paco de la Rosa.

El restaurants participants

Els restaurants participants de les 8es Jornades del Romesco de Cambrils són els següents: Acuamar, Bec d'Or, Can Bosch, Onades, Les Barques, Can Solé, El Capi, L'Original Experiències Gastronòmiques, Rincón de Diego, Casa Macarrilla 1966, Montserrat, Miramar, Les Taules, El Pescador, Llop de Mar, Xiringuito Restaurant del Mar, Maset, Lekeitio, Miquel, Gami, Taller 9, 9 Minuts, Nou Xivarri, La Selva, Barlovento, Casa Soler, La Taqueria, La Confraria del Port. Els restaurants oferiran menús mentre que, com a novetat, els bars restaurants oferiran un platillo de romesco i una copa de vi Torelló a un preu tancat d'entre 9 i 18€. 

A la campanya també s'hi sumen les tres associacions locals de comerciants i botiguers que col·laboraran donant la màxima difusió de les jornades a través dels seus aparadors, que guarniran amb motius gastronòmics i amb la imatge de l'ampolla Special Edition Costa Daurada, imatge de la promoció del Romesco. Una altra de les novetats serà una postal amb informació del calendari gastronòmic que els comensals podran adreçar i escriure personalment a qui vulguin i que el Patronat de Turisme s'encarregarà de recollir i enviar per promocionar les jornades programades durant l'any.  

La promoció gastronòmica és un dels eixos de treball del Patronat de Turisme i les jornades del romesco són la primera de tot un seguit de promocions que es portaran a terme aquest any a nivell nacional i internacional. La propera cita serà la fira professional de gastronomia Madrid Fusión el proper mes de maig.  

Paco de la Rosa, de Torelló Viticultors, i Camí Mendoza, l'alcaldessa, fent un brindis per les jornades del Romesco / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

Xavi Martí: «La restauració està molt cremada»
El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Xavi Martí, va aprofitar l'ocasió per reflectir el moment pel que travessa la restauració a conseqüència de les restriccions que s'apliquen per la pandèmia. Martí va dir que "la restauració està molt cremada. Som un gremi molt lluitador i que hi posem molta il·lusió però tirar endavant en aquests moments costa. Hem passat un any molt dur però esperem que el pitjor ja estigui passat". Referent a les mesures que s'apliquen al sector de la restauració, Martí va dir que "ens sentim discriminats. No es pot tractar igual Barcelona que la resta del territori de Catalunya". Finalment Xavi Martí va tenir un record pels "molts companys que han abaixat la persiana i ja no tornaran a obrir. Em sap molt de greu i això ha estat conseqüència d'unes decisions que s'han pres i que al nostre sector ens han fet molt de mal"

Comenta aquest article