Informació general

Una exposició d'escultures al Centre Cívic dóna el tret de sortida a les III Jornades Culturals de Vilafortuny

Per Judit Pinazo



Avelina Jara, divendres a la sala d'exposicions, envoltada de les seves escultures
El passat divendres al vespre el recentment inaugurat Centre Cívic de Vilafortuny va acollir la inauguració de les III Jornades Culturals de l'Associació Cultural Vilafortuny que s'allargaran fins el proper 22 d'abril.

El tret de sortida de les jornades es va donar amb la inauguració de l'exposició d'escultures d'Avelina Jara. Un conjunt de 12 escultures de mitjà format elaborades amb fusta, estany, ferro, formigó i terracota. Segons l'autora les peces són abstractes, però assegura que s'inspira molt en la forma de la matèria prima i a partir d'aquí va creant, sobretot amb materials com la fusta. Aquesta és la primera exposició que acull el Centre Cívic de Vilafortuny i està previst que se'n vagin realitzant d'altres periòdicament.

Un dels objectius de les jornades, tal i com explicava la presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny -Encarna Moreno- és donar a conèixer als veïns quins serveis i quines activitats es poden dur a terme al Centre Cívic de Vilafortuny. Segons Moreno de moment totes les activitats que es realitzen al centre han comptat amb una molt bona acollida, com per exemple les classes de Pilates, de ioga, de dibuix artístic, tallers de catlà, informàtica, tallers d'anglès per a nens petits, karate o classes de balls de saló, entre d'altres.

Segons Encarna Moreno, la sol·licituds de participar en els tallers que organitza el centre han estat moltes, i tant és així que s'han hagut de fer dos o tres grups de cada una de les activitats perquè tothom hi pugui participar. Però les jornades inclouen altres tipus d'activitats. Un exemple és la sortida a Siurana i la Musara que es va realitzar ahir diumenge.

Jornada literària

Pel proper 20 d'abril a les 21 hores s'ha organitzat un diàleg literari sota el títol "El placer de escribir i el placer de leer. La expresión del alma"que comptarà amb la participació del regidor d'Ensenyament -Ramón Garcia Mateos-, l'escriptor i poeta -Alberto Panizo-, l'escriptor britànic de contes infantils -Paul Bright-, l'escriptor -Carlos Martín Fajardo- i la bibliotecària municipal -Rosa M. Fusté-.

Dissabte 21 d'abril a les 19 hores es farà la projecció, al Centre Cívic, de l'audiovisual de la Fundació "El sueño de la Campana" i una presentació de llibres infantils. Finalment el 22 d'abril es posarà punt i final a les jornades amb una festa infantil, una xocolatada popular i un concurs culinari.

Comenta aquest article