Cultura

Cambrils acull l'assemblea general de la coordinadora del Ball de Bastons de Catalunya per preparar la trobada nacional

Per Berta Ruiz

Cambrils acollirà el proper 16 de juny a la tarda, la 32ena edició de la Trobada Bastonera de Catalunya. En motiu d'aquest acte va tenir lloc ahir a Cambrils -al Casal Municipal de la Gent Gran- l'assemblea general que la coordinadora del Ball de Bastons de Catalunya celebra anualment a la població que acull la trobada nacional de bastoners.

En la reunió d'ahir a Cambrils van assistir-hi una vintena de representants de les diferents colles d'arreu de Catalunya que participaran en la trobada de Cambrils. A l'assemblea es va exposar a tots els assistents detalls d'aquesta jornada d'encontre. Segons va explicar Àngel Vallverdú -un dels membres de La Colla del Ball de Bastons de Cambrils- a Revista Cambrils Diari Digital, es faran dues cercaviles, una que sortirà des del Parc del Pescador i l'altra que sortirà des de la Plaça de la Concòrdia. Ambdues cercaviles confluiran al Mollet del Rec, on es farà una ballada final entre totes les colles. També hi haurà torn pels parlaments de les autoritats i es farà entrega dels records de la trobada participants. Seguidament, totes les colles aniran fins al Parc del Pinaret on es farà un sopar per a tots els assistents a la trobada, i finalment hi haurà un final de festa, amb ball i música, que estarà obert a tothom. Segons va explicar Àngel Vallverdú es preveu que arribin a Cambrils uns 2.000 participants entre bastoners i músics, a banda de tot el seguici d'acompanyants i públic.

Durant l'assemblea general d'ahir també es van tractar altres temes de caràcter intern de funcionament de la coordinadora.

Comenta aquest article