Informació general

Turisme de Cambrils fa entrega d'un reconeixement als establiments que han participat en la certificació "Destinació de Turisme Familiar"

Per Berta Ruiz



Robert Benaiges, Ignasi De Delàs i Anna López, ahir en la presentació al Centre Cultural
L'Ajuntament de Cambrils va presentar ahir de manera oficial la certificació obtinguda de "Destinació de Turisme Familiar" -que atorga la Direcció General de Turisme de Catalunya- i es va lliurar un diploma a cadascun dels establiments participants en el projecte.

A l'acte hi van ser presents l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, el Director de Turisme de Catalunya -Ignasi De Delàs- i l
a regidora de Turisme de Cambrils -Anna López- que va agrair l'esforç i el treball realitzat per tots els establiments cambrilencs que han fet possible aconseguir aquesta marca. Segons va explicar Anna López, "aquesta marca ens ajudarà a posicionar-nos millor dins d'un segment de mercat que és molt important per Cambrils, el turisme familiar. Cambrils és un municipi turístic, eminentment familiar per tradició, pel perfil dels seus visitants, per l'oferta, per les nostres platges segures -per l'orografia- i també pels serveis i activitats que donem".

La regidora de Turisme de Cambrils, també va explicar, que amb aquest certificat "es reconeix la feina i dedicació de tants professionals durant la història turística de Cambrils". Per López, això ha de servir per diferenciar al municipi, com un municipi de qualitat, que "ha sabut mantenir la personalitat i la identitat incorporant-la a la nostra oferta, per oferir al visitant la nostra gastronomia, la nostra cultura, les nostres festes, el paisatge, l'entorn".
Per l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- l'obtenció d'aquest certificat demostra que "Cambrils és una destinació turística de primer ordre. Hem treballat al llarg de molts anys per potenciar la marca de Cambrils com a primera destinació i hem aconseguit diversificar la nostra oferta per fer-la més atractiva i més competitiva. Turisme de Cambrils ha de mantenir aquest lideratge per seguir sent una destinació de preferència".

Després de les paraules de l'alcalde de Cambrils, es va fer entrega dels diplomes de reconeixement -un per un- als establiments presents en l'acte i que han participat en aquest projecte.

8 destinacions certificades amb la marca "Destinació de Turisme Familiar"

El segell de "Destinació de Turisme Familiar" reconeix que els municipis ofereixen recursos i serveis de qualitat especialitzats per rebre a les famílies. Això significa que disposen d'una oferta d'allotjament i restauració adaptada a les seves necessitats, i que a més proposen una àmplia i variada oferta d'activitats d'oci i entreteniment. Per obtenir aquesta certificació, els municipis que reben aquest reconeixement han de passar prèviament per un procés d'auditoria i complir uns requisits amb uns paràmetres estrictes basats en la implicació de tots els serveis del municipi, les empreses d'allotjament, empreses de restauració i alimentació i empreses d'oferta complementària. Els criteris de valoració responen a qüestions de millora de les infraestructures, seguretat, adaptació, serveis, etc.
Cambrils compta amb el 15% de la seva oferta turística certificada amb la marca "Destinació de Turisme Familiar".

Actualment, a Catalunya hi ha 8 destinacions certificades amb aquesta marca: Salou (Costa Daurada), Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar (Costa del Maresme), Blanes (Costa Brava) i el darrer municipi en obtenir-la: Cambrils. A més, cinc noves destinacions estan en procés de rebre aquesta certificació: Palamós, Tossa de Mar, Roses, Sant Antoni de Calonge, i Torroella-l'Estartir-Illes Medes.

Finalment, el Director de Turisme de Catalunya -Ignasi De Delàs- va ser l'encarregat de cloure l'acte amb la seva intervenció. Segons va explicar, aquest projecte engegat per Cambrils i els seus establiments turístics, "
trascendeix més enllà de l'establiment, perquè col·lectivament som capaços d'arribar més lluny. Fora d'esdevenir competidors els uns amb els altres, junts som més potents, tenim més força competitiva en aquest mercat". Pel Director General de Turisme de Catalunya, aquesta certificació de "Destinació de Turisme Familiar" inicia un camí "per ser més competitius i aconseguir entre tots fer més soroll a l'Estat i a Europa per ser més potents".

Comenta aquest article