Informació general

S'inicia la XXVIII edició del Ral·li Cambrils - Costa Daurada amb 34 cotxes i 71 participants

Per Judit Pinazo



Un dels vehicles participants en el ral·li, ahir en el moment de la sortida, a la plaça de l'Ajuntament
Ahir al matí es va donar el tret de sortida oficial a la XXVIII edició del Ral·li Cambrils - Costa Daurada (vint-i-quatrena edició internacional) organitzat pel Club de Vehicles Antics de Cambrils. El ral·li enguany es desplaça fins a la ciutat francesa de Béziers, amb una expedició formada per 34 cotxes i 71 participants.

Pocs minuts després de dos quarts de 10 del matí, els vehicles, que s'havien reunit a la plaça de l'Ajuntament, com ja és habitual, van començar a desfilar per dirigir-se a Terrassa, on finalitzarà la primera etapa del ral·li. Abans de sortir, els participants enllestien els últims detalls per tenir-ho tot preparat per als més de 900 quilòmetres que faran en els propers dies. Abans de marxar es va fer entrega a tots els participants d'un lot de productes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va entregar el seu president, Anton Mendoza.

Grans aficionats

La majoria de participants són veterans en el ral·li i ja fa anys que hi participen. És el cas de Pepe Pardo, d'Almeria, i que enguany fa set anys que pren part del Ral·li Cambrils - Costa Daurada, amb un Ford A de 1928. Pepe Pardo participa en diferents ral·lis que s'organitzen a l'Estat acompanyat de la seva dona. Són dos amants dels vehicles antics i de la conducció. Porten set anys participant en el ral·li cambrilenc, perquè "està molt ben organitzat i hi ha molt bon ambient", explicava Pardo.

Enrique Valiente és un altre dels veterans en el ral·li. Aquest valencià ja jubilat porta catorze anys participant en el ral·li Cambrils - Costa Daurada. Tal i com explicava ahir abans de sortir, és un gran aficionat al món dels ral·lis de vehicles antics. Actualment, i des de fa cinc anys, participa en el ral·li amb un Ford de l'any 1928, però abans ho havia fet amb un Chevrolet de 1924. Enrique Valiente explicava que la seva gran afició és dedicar el seu temps lliure als ral·lis i al món dels vehicles antics, per això ha participat en multitud de ral·lis arreu del món. El proper, segons explicava, serà al Marroc, un cop finalitzi el ral·li cambrilenc.

10 etapes

Els 34 cotxes antics que participen en el ral·li faran un total de 10 etapes, des d'ahir i fins al proper 22 d'abril. La primera parada és a Terrassa, on els participants exposaran avui mateix els cotxes a la rambla d'Egara, un dels punts més cèntrics del municipi. Destaca també la parada que es farà en la quarta etapa a Abbaye de Fontfroide, on els participants visitaran la catedral de Saint Nazaire o la visita a una factoria aeronàutica a Perpinyà. Els participants passaran també per municipis com Alp, Caldes de Malavella o el Vendrell i finalitzaran la ruta, com cada any, al port de Cambrils.

Comenta aquest article