Ramadà
El camp de futbol municipal acull una multitudinària pregària de la fi del Ramadà
L'acte va acollir al voltant de les 500 persones que es van distribuir en aquest espai en el que s'havien adoptat totes les mesures de seguretat per la covid-19 (CONTÉ VÍDEO)
El camp de futbol 2 de les instal·lacions esportives municipals va acollir, ahir al matí, la celebració de la pregària que tancava el Ramadà. L'acte va acollir al voltant de les 500 persones que es van distribuir en aquest espai en el que s'havien adoptat totes les mesures de seguretat per la covid-19. La celebració d'enguany de la fi del Ramadà ha recuperat la presència de bona part de la comunitat islàmica de la comarca després que l'any passat el confinament provocat per la pandèmia ho impedís. En anys anteriors a l'esclat del coronavirus, aquesta pregària es feia a la mesquita del polígon Belianes amb una nombrosa assistència de gent.
La celebració es va fer ahir, cap a les 8 h del matí amb la pregària que va durar al voltant d'una mitja hora. A l'acte també hi van fer cap l'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin. L'alcaldessa es va dirigir a la comunitat musulmana en aquest dia tan especial per a ells.
Mohamed Ouadi, "tothom ha quedat molt content i s'han complert tots els protocols"
L'imam de la mesquita de Cambrils, Mohamed Ouadi, ha explicat a revistacambrils.cat que van demanar a l'Ajuntament aquest espai del camp de futbol o un espai gran per fer aquesta pregària, "al caure un dia entre setmana i no haver-hi futbol a les instal·lacions esportives municipals juntament al fet d'estar fora de l'estat d'alarma i de les restriccions per confinament, vam pensar que aquest seria un bon espai. Ho vam parlar amb l'Ajuntament i amb els Mossos i, finalment, s'ha pogut fer. Tothom ha quedat molt content i s'han complert tots els protocols". Ouadi explica que hi ha hagut un servei d'organització de l'entrada i sortida del recinte format per unes 16 persones de la pròpia comunitat islàmica.
Pel que fa al període en el que s'ha celebrat el Ramadà, Mohamed Ouadi explica que prèviament s'havia fet un càlcul de l'aforament de la mesquita per part dels tècnics de l'Ajuntament, "ens van dir que l'aforament màxim era de 115 persones, un 30 % de la capacitat del local però en cap cas vam arribar a aquesta xifra. En les oracions diàries del vespre hi ha hagut una assistència d'entre 30 a 40 persones. A més, les oracions es van avançar per tal que a les 22 h la gent ja pogués estar a casa seva".
L’Apunt
El Ramadà, la superació d'una prova
Els musulmans celebren el Ramadà en el que és el novè mes del seu calendari. Durant aquests 29 o 30 dies, segons els anys, els musulmans practiquen un dejú estricte, sense ni menjar ni beure, durant les hores de sol i també, en aquest període, es concentren més en l'oració. La fi del Ramadà és tota una festa pels musulmans, segons explicava l'imam Mohamed Ouani, "el dia que s'acaba suposa que hem superat la prova. L'endemà, que és el dia 1 del mes desè, se celebra que hem pogut superar aquest sacrifici. Aquest sacrifici es compensa amb una festa, es fa una celebració i es fa a la mesquita tot i que als països àrabs també és freqüent fer aquesta celebració en camps de futbol o en places grans."