Societat

Medi Ambient

Alumnes de l'escola Cambrils participen en la primera jornada sobre la sostenibilitat del món marí

Aquesta primera edició es va fer en format virtual el passat 13 de maig i va comptar amb el suport de la Fundació Philippe Cousteau

Per Redacció

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada | Cedida

L'escola Cambrils va ser un dels dos centres escolars que va participar a la primera jornada sobre economia circular, reciclatge i reutilització que duia per nom "Hacia un mundo marino más sostenible" i que es va realitzar en format virtual el passat 13 de maig. La jornada va consistir en unes xerrades que van servir de preàmbul per a convidar la canalla participant, d'edats compreses entre els 6 i els 12 anys, al concurs Leonard 4 Children 2021, amb motiu del cinquè aniversari de la mort de "l'Home del Renaixement". A part de l'Escola Cambrils també hi va participar l'escola Mundo World de Pamplona.

Quatre ponents connectats de manera virtual

La jornada es va celebrar de manera simultània a través de videoconferència i va comptar amb la participació de María Dixon, de Shipping Solutions Ltd., que es va connectar des de Londres i va motivar els xiquets i xiquetes a parlar dels seus plans i somnis sobre el futur, destacant la importància de saber parlar anglès i destacant les moltes oportunitats laborals relacionades amb el món marítim, la seva indústria i la seva economia. També va participar Laura Ferrairo, de Wista International, una organització internacional de xarxes de suport a les dones en els sectors marítim, comercial i logístic. Des de Cambrils va compartir experiències de la mar tractant el paper de les dones en la indústria marítima abans i ara.

Un altre dels ponents va ser Miguel García Molina, de Recyship & Reciclauto, que va explicar els avantatges del reciclatge i la reutilització dels vaixells quan ja no compleixen el seu ús original. La seva empresa és la que es va adquirir el vaixell Aris Tima que es de fa poc més d'un any reposa a l'escar del port de Cambrils. Finalment, José Andrés Díaz, de la Fundació Philippe Cousteau, des de Madrid, va convidar als xiquets i xiquetes a participar en el concurs L4C Leonardo 4 Children que impulsa la Fundació Carano. Com a element de motivació va projectar un vídeo educatiu de la vida i obra de Leonardo Da Vinci. Després d'aquestes intervencions van ser els alumnes participants a la jornada els qui van intervenir, un total de 35. Segons els responsables de la jornada, aquesta primera edició ha servit de prova pilot per a futures jornades per tal que en un futur s'hi puguin sumar més participants amb unes jornades que tinguin una periodicitat trimestral.

 

Comenta aquest article