Ensenyament
L'institut Cambrils torna a acollir les Proves d'Accés a la Universitat, per segon any consecutiu
En total són 151 alumnes els que han iniciat avui, a partir de les 9 h, les proves d'accés a la Universitat a la seu cambrilenca i que finalitzaran aquest proper divendres
Per segon any consecutiu, l'institut Cambrils acull les Proves d'Accés a la Universitat per als alumnes dels instituts cambrilencs; Cambrils, Ramon Berenguer IV i La Mar de la Frau, a més dels alumnes provinents de l'institut Berenguer d'Entença de l'Hospitalet de l'Infant i de l'institut Antoni Ballester, de Mont-roig del Camp. En total són 151 alumnes els que han iniciat avui, a partir de les 9 h, les proves d'accés a la Universitat a la seu cambrilenca i que finalitzaran aquest proper divendres. El primer examen d'avui ha estat el de Llengua castellana i literatura, una de les assignatures comunes. A nivell de Catalunya són prop de 40.000 estudiants els que avui han començat aquestes proves d'accés a la universitat.
Els alumnes han estat citats avui a les 8 del matí i se'ls ha anat distribuint en 10 de les aules de l'institut agrupats en funció de l'ordre alfabètic dels seus cognoms de manera que els alumnes dels cinc instituts estan barrejats en la quinzena d'aules de l'edifici. Entre examen i examen es deixa una hora i mitja de temps i als alumnes se'ls farà sortir del centre i hauran de seguir el procediment de control protocol·lari abans de tornar a entrar a les aules.
Polèmica arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
El TSJC va ordenar tot just ahir, un dia abans de començar les proves, que es faciliti els enunciats dels exàmens de selectivitat també en castellà i aranès, tret dels de l'assignatura de llengua. El tribunal accepta les mesures cautelaríssimes demanades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya. Considera que l’elecció de la llengua dels enunciats de l’examen “no pot venir determinada per l’administració” i per això diu que també han de ser disponibles en castellà i en aranès. La sala del TSJC justifica la decisió tot fent referència a la sentència del TC que va retallar l’estatut, perquè establia que el català no podia tenir un ús preferent.