Informació general

El conseller d'Educació i el vicepresident de la Generalitat inauguren l'IES La Mar de la Frau

Per Judit Pinazo



Moment de la descoberta de la placa commemorativa de la inauguració del centre IES La Mar de la Frau
El passat divendres al matí el conseller d'Educació –Ernest Maragall– i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya –Josep-Lluís Carod-Rovira– van inaugurar el recentment estrenat IES La Mar de la Frau, ubicat a Vilafortuny, al vial del Cavet, davant del CEIP Guillem Fortuny. A l'acte van assistir-hi l'alcalde –Robert Benaiges–, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté– i una nombrosa representació de regidors i membres del consistori cambrilenc, entre d'altres.

La directora del centre –Esther Salas– va ser l'encarregada de rebre la comitiva política i ensenyar-los el centre, aula per aula. Recordem que el centre té tres línies d'educació secundària, una capacitat per a 360 alumnes i una superfície de 3.493 metres quadrats i ha suposat una inversió de 3,8 milions d'euros. Un cop feta la visita per les dependències del centre es van fer els parlaments.

La primera a fer-ho va ser la directora del centre, que es va mostrar molt satisfeta per la posada en marxa de l'edifici de l'IES i per la il·lusió que hi han posat tant els alumnes com els professionals del centre. Per la seva banda, l'alcalde va destacar l'esforç que s'ha posat durant aquesta última legislatura en dotar el municipi de centres educatius "la població creix molt ràpid, ara ja som 30.000 habitants, i les necessitats d'infraestructures a nivell educatiu són cada vegada més importants". Benaiges va destacar també que és difícil de trobar en el territori un institut amb les instal·lacions de l'IES La Mar de la Frau .

Invertir en educació

El conseller d'Educació, per la seva banda, va destacar l'important creixement que ha experimentat el municipi en els últim anys i la necessitat que això implica en continuar invertint en centres educatius "el futur educatiu de Cambrils ja està en marxa", referint-se als futurs centres de primària que es construiran a Vilafortuny i a la zona de la Bòbila. Pel que fa a l'IES La Mar de la Frau, Maragall va explicar que el proper mes de maig el govern aprovarà una dotació econòmica per a l'ampliació de línies de batxillerat en aquest institut "els estudiants necessiten tenir tot el batxillerat complet". Segons Maragall "després de molts anys amb un cert abandó en inversions d'ensenyament, actualment s'està fent un esforç molt important".

Per la seva banda, el vicepredsident de la Generalitat –el cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira– va destacar que Cambrils ocupa un lloc molt determinant en la nova arquitectura urbana de l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona, la més important després de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons Carod, aquest creixement implica que les administracions responguin amb solucions als nous problemes del creixement demogràfic en poc temps. Per fer-ho, segons Carod, és necessari una bona entesa entre el govern local i la Generalitat i això condueix al fet que les coses vagin bé.

En el seu discurs, Carod-Rovira va encoratjar els estudiants a aprofitar al màxim les oportunitats que dóna actualment el sistema educatiu, que no són les mateixes de les quals va gaudir la gent de la seva generació, recordant la seva època d'estudiant a Cambrils.

Comenta aquest article