Informació general

ICV presenta els resultats del seu qüestionari participatiu i el seu decàleg per a les properes eleccions municipals

Per Berta Ruiz



Marlen Fernández, Joan Herrera, Salvador Matas i Ramón García Mateos
El passat divendres al vespre, la secció local d'ICV va presentar en roda de premsa els resultats del qüestionari participatiu engegat des de la formació per tal de copsar les demandes i inquietuds de la ciutadania.  A aquest acte hi van ser presents el candidat d'ICV a l'alcaldia –Salvador Matas–, la presidenta local del partit –Marlen Fernández– i el número dos de la llista d'ICV –Ramón García Mateos–.

Salvador Matas va ser l'encarregat de fer un repàs de les xifres obtingudes en aquest procés participatiu. Tal com va explicar, en cada campanya electoral des d'ICV es busca la manera de fer participar la gent de Cambrils. Tenint en compte el gran creixement que ha experimentat Cambrils en els darrers anys, enguany es va decidir elaborar una enquesta per fer arribar les valoracions i propostes de la gent. Es van repartir un total de 7.000 exemplars d'aquesta enquesta a les bústies cambrilenques, dels quals se'n van recollir 285 de contestats en els quatre punts de recollida establerts.

Resultats de l'enquesta participativa

De l'enquesta se n'extreuen les 15 accions més ben valorades per la ciutadania, entre les quals hi destaquen per aquest ordre: escoles, el nou hospital, millores en la recollida de la brossa, els nous parcs, joventut, participació ciutadana-associacions, les obres de la façana marítima, millores en la neteja, millores en el medi ambient, el teatre auditori, l'OAC, l'obra pública i els nous carrers, els aparcaments, la pista d’atletisme i el carril bici. Des d'ICV se'n fa una valoració molt positiva, ja que de les 15 accions més ben valorades, 7 d'aquestes pertanyen a àrees que han estat totalment o parcialment liderades per ICV.

D'altra banda, entre les 15 accions que s'han de millorar hi destaquen les següents: el transport públic, la seguretat, la sanitat, els aparcaments, les propostes d’oci nocturn per als joves, activitats culturals, l'habitatge, les zones esportives, la neteja de platges, l'educació, les zones blaves, la neteja de rieres, el trasllat del tren, les obres de la plaça de la Concòrdia i les festes.

Quant a valoració dels regidors d'ICV en l'equip de govern ha estat de 3,76 punts (sobre 5 punts) a Salvador Matas i 3,68 punts a Ramón García Mateos. En aquesta sentit també els resultats de l'enquesta valoren en 3,50 punts (sobre 5) l'acció del govern tripartit i en 3,84 la importància de la presència d'ICV en el futur govern. El tripartit com a fórmula rep una valoració de 3,01 sobre 5 punts.

El decàleg d'ICV per a les properes eleccions municipals

Des d'ICV també es va avançar el decàleg de les deu principals propostes que es presenten des del programa. En aquest sentit, Salvador Matas va repassar aquest decàleg que té com a un dels punts fonamentals l'educació. En primer lloc, la construcció de tres llars d'infants més –al carrer de Colom i a les urbanitzacions de llevant i Nou Cambrils–. En segon lloc, i dins del Projecte Educatiu de Ciutat, la gratuïtat dels llibres educatius de text a l'ensenyament obligatori. El tercer punt correspon a l'habitatge assequible, amb la construcció immediata de pisos de lloguer als solars de la plaça de Carles Roig i l'avinguda del Mil·lenari. El quart punt és fer uns pressupostos municipals participatius. Una altra de les propostes és constituir el Consell de Ciutat, com a màxim òrgan de participació ciutadana, amb representants dels consells de barris i sectorials. El sisè punt del decàleg és la construcció d’un recinte firal que complementi el Teatre Auditori i Palau de Congressos i que descongestioni el Palau Municipal d'Esports de concerts i festes, i la construcció immediata de l’Ateneu Juvenil i del Centre de Formació. El punt vuitè del decàleg correspon al reequilibri i remodelació dels barris de Cambrils amb plans de remodelació fets amb participació ciutadana. També es recull la lluita contra el canvi climàtic a través d'un pla d’estalvi energètic i mobilitat sostenible, amb el transport públic i el Tramcamp. Finalment, el decàleg també recull el tema de la seguretat amb el Pla Local de Seguretat i la redefinició de les funcions de la Policia Local després del desplegament dels Mossos.

Visita de Joan Herrera

Després de la roda de premsa de presentació dels resultats de l'enquesta i el decàleg d'ICV, la seu cambrilenca del partit va rebre la visita del diputat d'ICV al Congrés dels Diputats Joan Herrera, que va encoratjar la candidatura cambrilenca per "ser la garantia d'unes polítiques d'esquerra. Amb l'experiència que tenim a Cambrils podem demostrar que aquí s'ha fet un bon treball. La nostra aposta és per canviar les coses, per millorar-les, i el nostre creixement servirà per això, per fer polítiques adreçades a la gent. Estic convençut del nostre creixement a Cambrils, un element clau per al nostre creixement al Camp de Tarragona. Sobretot tindrem més pes i més força, ja que avui, qui millor garanteix una altra forma de fer política és ICV".

Comenta aquest article