Informació general

L'Ajuntament presenta el llibre institucional "Cambrils. Una història, una mirada"

Per Judit Pinazo



Els autors del llibre i l'alcalde, divendres passat a la sala de plens de l'Ajuntament
Divendres passat al vespre es va presentar a la sala de plens de l'Ajuntament el llibre "Cambrils. Una història, una mirada", editat per Arola Editors. El llibre, en format de grans dimensions, és un recull de fotografies de Kim Castells i Rafael López-Monné i amb textos de M. Antònia Ferrer i Jordi Portals. A l'acte van assistir-hi l'alcalde –Robert Benaiges– acompanyat dels autors dels textos i les fotografies, i del professor del Departament de Filologia Catalana de la URV Perre Navarro, que va ser l'encarregat de presentar el llibre.

Tal i com explicava l'alcalde divendres, el llibre sorgeix de la idea de tenir un llibre de característiques estètiques i de dimensions grans que fos el llibre institucional i que recollís la història del municipi, des del punt de vista del rigor, però sense entrar en la profunditat dels fets històrics de la vila i que alhora fos la imatge de la modernitat del nostre municipi. El llibre és bàsicament visual, amb fotografies que recullen la història del municipi però també el seu present amb un recull fotogràfic dels fets que succeeixen durant un any, com poden ser les festes i tradicions més populars.

Segons l'alcalde des de l'Ajuntament es vol que aquest llibre es converteixi en el regal institucional de la ciutat.

Els dos fotògrafs, sobretot Rafael López-Monné però també Kim Castells, ja havien participat en d'altres llibres encarregats per l'Ajuntament, com és el cas del llibre de cuina Cambrils, cuina marinera i el llibre Cambrils. Espais per a la calma. Pel que fa als autors dels textos, la part més històrica l'ha elaborat M. Antònia Ferrer, historiadora i catedràtica d'Història, en la primera part del llibre i amb fotografies de Kim Castells i la segona part amb textos de Jordi Portals i fotografies de Rafael López-Monné.

Destacar també que el pròleg ha anat a càrrec de l'escriptor reusenc Xavier Amorós, que segons l'alcalde té un coneixement molt ampli del municipi, ja que n'és un gran amant "que un escriptor de la categoria del Xavier Amorós hagi fet el pròleg ens fa molta il·lusió i dóna un prestigi al llibre".

El llibre es pot trobar a les llibreries a un preu de 60 euros.

Comenta aquest article