Informació general

Es presenta la Guia d'Entitats, un recull de l'activitat de 112 associacions del municipi

Per Judit Pinazo



Salvador Matas ahir al matí en la roda de premsa de presentació de la Guia d'Entitats
En els propers dies l'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament repartirà un total de 7000 exemplars de la Guia d'Entitats de Cambrils, que neix amb la voluntat de ser una eina de difusió de les associacions que hi ha al municipi.

L'elaboració de la Guia neix com una de les prioritats del Pla de treball  per a la dinamització del teixit associatiu de Cambrils que l'àrea de Participació Ciutadana va engegar l'any 2005 i que s'ha anat desenvolupant en diferents línies de treball, com pot ser, la 1a Mostra d'Entitats o la posada en marxa del servei d'Assessorament a Entitats. A Cambrils hi ha actualment un total de 136 associacions registrades, però la Guia només en recull 112, que són els que tenen activitat i funcionen. El que permetrà la Guia, tal i com explicava ahir el regidor de Participació Ciutadana -Salvador Matas-, és per una banda donar a conèixer a tota la ciutadania aquelles entitats que hi ha al  municipi, ja que hi ha molta gent "que desconeix la pluralitat de les iniciatives ciutadanes del municipi i amb la Guia s'adonaran de la gran diversitat d'associacions que hi ha i de les quals es pot formar part".

Un altre de les funcions de la Guia és la de millorar la xarxa de relacions entre les diferents associacions del municipi i crear una dinàmica de treball conjunta.

Estructuració de la Guia

Les 112 entitats que apareixen a la Guia estan estructurades per àmbits d'actuació. Estan per una banda les associacions de suport social, un total de 15 entre assistencials i gent gran. Una altra de les categories és la d'associacions de dinamització, que n'hi ha un total de 22 repartides entre associacions de dones, de lleure o bé veïnals. Altres categories són les associacions educatives, ONGD, professionals, culturals i les esportives. Destacar aquesta última perquè és l'àmbit que recull un major nombre d'associacions, un total de 30. En cada associació hi consta les dades identificadores: nom, adreça, correu electrònic, telèfon, els objectius de l'entitat, les activitats que realitza l'associació, els horaris d'atenció i l'any de creació i nombre d'associats.

Cal destacar que la Guia d'Entitats també es podrà consultar per internet i les seves dades s'aniran actualitzant i revisant periòdicament, per anar construint poc a poc un observatori de la realitat associativa del municipi. La versió de la Guia en paper es renovara cada any i mig. Segons explicava ahir Matas, es té previst que durant l'any 2007 es posi en marxa el primer portal associatiu de Cambrils i que serà un referent al Camp de Tarragona. El portal permetrà a les associacions introduir-se en l'àmbit de les noves tecnologies i construir un espai on es puguin consultar en línia una agenda associativa, notícies, bancs de recursos, entre d'altres.

Hotel d'Entitats

Una altra de les propostes que ha nascut delPla de treball  per a la dinamització del teixit associatiu és la construcció de l'Hotel d'Entitats, un projecte que ja compta amb una partida pressupostària i que està inclòs dins del Pla de Barris del Nucli Antic. Tal i com explicava Matas ahir la proposta neix de la voluntat per part de les associacions del municipi de disposar d'un espai propi per realitzar-hi reunions i d'un espai que puguin compartir totes les entitats. En un principi s'havia decidit ubicar l'hotel en un solar situat al costat de la torre del Llimó, però finalment els propietaris d'aquest espai han decidit construir-hi habitatges, per això actualment s'està treballant en buscar una nova ubicació a aquest espai.

Comenta aquest article