Informació general

L'Ajuntament fa una crida a la solidaritat cambrilenca per acollir nens sahrauís durant els mesos d'estiu

Per Judit Pinazo



Salvador Matas, Rosa M. López i Gemma Felip, ahir en roda de premsa
Un any més l'Ajuntament inicia la campanya d'acollida de nens sahrauís al municipi durant els mesos de juliol i agost. Ahir es va fer la presentació de la campanya d'enguany. A l'acte van assistir-hi la regidora de Benestar Social i coordinadora de les colònies d'infants sahrauís a la província de Tarragona –Rosa M. López-, el regidor de Participació Ciutadana -Salvador Matas- i la presidenta de l'associació Hammada, Amics del Poble Sahrauí –Gemma Felip– .

La campanya solidària sota el nom "Vacances en Pau 2007. Catalunya amb el Sàhara" permet que nens entre els 8 i els 12 anys dels campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria, convisquin durant dos mesos de l'estiu amb famílies cambrilenques i puguin gaudir de les mancances materials, però no afectives, que tenen al Sàhara.

En la presentació d'ahir la regidora, va posar especial èmfasi en la necessitat que enguany la campanya tingui més èxit que mai, ja que enguany els camps de refugiats de Tindouf viuen una situació on la manca d'aliments és un dels principals problemes. Per ajudar a millorar la situació d'abastiment d'aliments el passat mes de març es va organitzar la Caravana Solidària d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí -organitzada per Hammada- Associació d'Amics del Poble Sahrauí, amb la col·laboració de les àrees de Cooperació i Solidaritat i d'Ensenyament- on es va aconseguir recollir 5.600 quilos d'aliments però de moment, explicava ahir Rosa M. López, els aliments encara no han arribat, el que provocarà que els nens arribin amb mancances alimentàries més agudes que en altres anys. Quan els nens arriben a Catalunya, els pares estan obligats a portar-los a que es facin una revisió mèdica.

Per tal d'obtenir informació sobre quins són els procediments a seguir per acollir un nen del sàhara, cada any l'Ajuntament organitza sessions informatives on els pares interessats poden conèixer de primera mà altres pares que ja tenen experiència en l'acollida i resoldre tots els dubtes que tinguin en relació a la campanya d'acollida. Les reunions s'iniciaran la setmana que ve, però de moment encara no se sap ni el di ni l'hora.

La sol·licitud d'acollida es pot realitzar fins el proper 20 de maig trucant al 657608322. L'any passat van venir a Cambrils 9 nens –tres noies i sis nois– i un total de 48 a tot el Camp de Tarragona. Destacar que la campanya "Vacances en Pau 2007. Catalunya amb el Sàhara es du a terme a tot Catalunya i compta amb la col·laboració de més de 20 ONG.

Comenta aquest article