Cultura

Asha Miró presenta a Cambrils el seu darrer llibre "Rastres de Sàndal"

Per Berta Ruiz



Asha Miró i Neli Queral, ahir al vespre al Centre Cultural
L'escriptora Asha Miró va estar ahir al vespre a Cambrils per presentar el seu darrer llibre Rastres de Sàndal, que ha escrit conjuntament amb Anna Soler-Pont durant els darrers tres anys. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils -Neli Queral-.

La sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional va omplir-se de gent, i sobretot de molta gent jove, que no es va voler perdre la trobada amb l'autora d'èxits literaris com La filla del Ganges -llibre que va escriure l'any 2003 després del seu viatge a la Índia per retrobar-se amb les seves arrels- i, Les dues cares de la lluna, publicat l'any 2004, després del seu retrobament amb la seva germana biològica. Asha Miró també ha dedicat una part de la seva producció literària als més petits, amb l'obra Els quatre viatgers, que narra una història sobre la integració dels nens adoptats a altres països.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Asha Miró va explicar què hi podem trobar en aquest darrer llibre, Rastres deSàndal, la primera novel·la pròpiament dita, ja que els dos treballs anteriors eren autobiogràfics. Segons Asha Miró, "és la història de tres nens que tenen una infància molt dura. Però el destí de cada persona el tenim a les nostres mans, i per tant, si nosaltres decidim i volem una cosa la podem arribar a aconseguir amb esforç i tenacitat".
Rastres de Sàndal uneix tres personatges situats l'any 1974, la Muna, la Sita i el Solomon i tres ciutats, Addis Abeba, Mumbai i Barcelona. La Muna és una nena òrfena d'onze anys que treballa a Bombai. La Sita té sis anys i, no té més records que els dels orfenats de Nasik i Bombai, on ha crescut, i somia tenir uns nous pares. El Solomon, és un nen etíop de vuit anys, que viu a Addis Abeba. Les vides del Solomon, la Muna i la Sita coincidiran trenta anys després entre Addis Abeba, Mumbai i Barcelona, més enllà de destins i cultures.

Asha Miró es va mostrar molt contenta de poder estar a Cambrils, ja que segons va explicar li agrada molt fer trobades amb els lectors, "et miren d'aquella manera, t'expliquen, t'expressen i després amb el torn de preguntes que fem i hi ha un enriquiment mutu, ja que no només sóc jo la que va explicant coses sinó que també rebo l'opinió d'ells, que per a mi és molt important".

Comenta aquest article