Informació general

Alumnes de l'Oficina de Català celebren la Diada de Sant Jordi amb la lectura de llegendes d'arreu del món en català

Per Judit Pinazo



Helena Martínez-Ferreruela i tres alumnes de l'Oficina de Català, ahir al vespre al Centre Cultural
Dins dels actes organitzats entorn les jornades "Dies de Llibres a Cambrils" ahir el vespre es va realitzar al Centre Cultural l'activitat "Un món de Llegendes", organitzat per l'Oficina Local de Català de Cambrils i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament per celebrar la Diada de Sant Jordi. L'acte va anar a càrrec de prop d'una trentena d'alumnes dels diferents cursos que du a terme l'Oficina del Català de Cambrils, des dels que estan al primer nivell fins als alumnes de suficiència del nivell C.

L'objectiu de l'activitat era llegir llegendes en català proposades pel propis alumnes, amb un fil conductor que fos la defensa del poble davant de l'abús de poder, que és el fil conductor de la llegenda catalana de Sant Jordi, tal i com explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la tècnica de normalització lingüística de la Oficina de Català de Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela.

En parelles de dos o tres, els alumnes van llegir diferents llegendes d'arreu del món llegides en català. En concret un total de 13 històries provinents d'arreu del món: d'Uruguai amb la llegenda "El rierol de la bugadera", l'Argentina amb "Les cascades d'Iguazú", la Xina amb el "Monstre de Nian", Gran Bretanya amb "Robin Hood", Bèlgica amb la llegenda del "El Manneken Pis", Romania amb "El mestre Manole i el monestir d'Arges", el Marroc amb "Isli i Tislit" i de l'estat el País Basc amb la història "El Drac", Anadalusia amb "La reina mora" o Castella i Lleó amb la llegenda "Els comuners", entre d'altres.

L'última llegenda en llegir va ser la de Sant Jordi, que va comptar amb una petita interpretació.

L'activitat ja s'havia realitzat en altres ocasions, però amb un altre fil conductor, en concret la lectura de llegendes que giraven entorn l'amor. L'acte va finalitzar amb un piscolabis per a tots els assistents.

Comenta aquest article