Societat

L'esplai de disminuïts psíquics El Gripau Blau celebra el seu desè aniversari

Per Berta Ruiz



La regidora Rosa M. López ahir al matí en roda de premsa
Des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils es va presentar ahir en roda de premsa el programa d'actes que es celebraran durant aquests dies en motiu del desè aniversari de l'Esplai El Gripau Blau, que assisteix des de l'any 1997 a persones que pateixen algun tipus de discapacitat psíquica.

La regidora de Benestar Social -Rosa M. López- va ser l'encarregada ahir d'explicar els detalls de la celebració d'aquest espai tan especial. Un espai "que va néixer amb molta il·lusió per part de la gent que ho ha tirat endavant". Segons va explicar, als seus inicis, El Gripau Blau comptava amb 10 usuaris, 2 monitors i 2 voluntaris. Actualment, l'esplai compta amb 16 usuaris fixos -d'entre els 14 i els 56 anys- 4 monitors al capdavant i la col·laboració de 5 voluntaris més. A aquestes persones especialment, Rosa M. López va voler agrair-los la tasca que desenvolupen, i "la seva entrega absoluta en aquest projecte hipotecant el seu temps per poder estar amb aquest col·lectiu".

El Petit Gripau: un nou espai per als nens d'entre els 3 i els 10 anys

Durant l'any, les activitats de l'esplai El Gripau Blau es realitzen durant el cap de setmana, els dissabtes i diumengesde les 10 a les 13 hore, i durant els mesos de juliol i agost, de dilluns a divendres de les 10.30 a les 13.30 hores. Les activitats que s'hi desenvolupen són molt variades i diverses, entre tallers, manualitats, sortides, colònies, jocs, festes i celebracions. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social es va mostrar molt satisfeta de que aquest esplai hagi esdevingut un espai "de col·laboració en el què els nens hi estan absolutament implicats i hi són molt feliços". Recordem que les activitats de l'esplai El Gripau Blau tenen la seva seu a la plaça de Carles Roig al Centre Alba, i properament, amb la inauguració del nou Parc del Pinaret disposaran d'un aula verda per tal de fer-ne allí les seves activitats durant el cap de setmana.
Enguany a més, es posa en marxa un nou espai dins d'aquest esplai: El Petit Gripau. El proper mes de juliol, es posarà en funcionament un equip de treball per atendre els nens i nenes d'entre els 3 i els 10 anys que pateixen alguna discapacitat psíquica, per tal d'oferir-los una atenció més específica dedicada als més petits, amb sortides pel poble, piscina, jocs psicomotrius, tallers, etc. L'horari del Petit Gripau serà de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores. De moment, aquest servei es posarà en funcionament el proper mes de juliol, i s'ampliarà depenent de la seva acceptació. Les inscripcions es poden fer a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Celebració del desè aniversari

Per celebrar el desè aniversari de la posada en marxa de l'esplai s'han organitzat un seguit d'actes per aquests dies. El primer d'aquest va tenir lloc ahir al vespre al Centre Les Basses, amb la xerrada "Discapacitat i dependències" a càrrec de Cori Valls -tècnica responsable del projecte de dependència a la zona del Baix Camp- i que va parlar sobre com afecta la nova llei de dependència a aquest col·lectiu. Per avui a les vuit del vespre a la sala d'exposicions del Casal Municipal de la Gent Gran, està prevista la inauguració de l'exposició fotogràfica "Ja fem 10 anys!!", un recull d'aquests deu anys d'activitats. Per dissabte està previst fer un dinar de germanor a la Fonda Montserrat i a la tarda, a partir de les sis, es farà una festa d'animació al Parc del Pescador, amb l'espectacle de màgia a càrrec del mag Struc.

Comenta aquest article