Informació general

Cambrils serà la ciutat convidada en la 12ena edició de la Fira del Vi de Falset

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Jaume Domènech, Robert Benaiges, Oliver Klein i Silvia Llop, ahir en roda de premsa
Els propers 5 i 6 de maig es celebrarà a Falset la 12a edició de la Fira del Vi, que enguany tindrà com a municipi convidat a Cambrils. En motiu de la presència del municipi a la Fira, ahir al matí es va fer la presentació a Cambrils que va comptar amb la presència de l'alcalde de Falset -Jaume Domènech-, la regidora de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Falset -Silvia Llop-, el regidor de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament - Oliver klein- i l'alcalde -Robert Benaiges-.

Aquest és el tercer any que es convida a un municipi a la Fira del Vi, fa dos anys va ser Reus i l'any passat Barcelona. Enguany és el torn de Cambrils, que hi estarà present de diferents maneres. Segons l'alcalde de Falset una de les raons per la qual enguany s'ha pensat en Cambrils és perquè és la capital gastronòmica del sud de Catalunya, amb un elevat nombre de prestigiosos restauradors que poc a poc han anat introduiïnt vins de les D.O. de la comarca del Priorat.

Donar a conèixer i obrir la producció de productes del Priorat és un dels principals objectius de la Fira, explicava la regidora Silvia Llop. De fet, la fira que ja compta amb forces anys d'història ha contribuït a que les dos DO de la comarca, DOQ Priorat i DO Montsant siguin reconegudes avui en dia internacionalment. Diferents crítiques aparegudes a la prestigiosa revista sobre vins The Wine Espectator i Wine Advocate han situat alguns dels vins de les dos DO del Prorat entre els 100 millors del món.

La presència Cambrilenca

El programa de la Fira del Vi de Falset és un programa molt extens i amb diversitat d'activitats, xerrades, conferències, jornades tècniques i vistes a cellers, entre d'altres. Cambrils estarà present a la Fira amb un estand, sota el nom "Cambrils m'agrada", on s'hi podrà trobar productes cambrilencs, informació sobre el comerç del municipi, el port, la qualitat de vida al municipi, etc. Tal i com explicava Oliver Klein l'estand és una prova pilot i es muntarà per primera vegada a la Fira del Vi de Falset. Per altra banda l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils també estarà present a la Fira. Seran els encarregats de preparar l'àpat en el tast de vins per a professionals que es farà el proper 7 de maig, alhora que alguns dels professors de l'Escola formaran part del concurs "La Cuina del Vi" que s'organitza des de fa 10 anys a la Fira.

Cambrils estarà present també en la Mostra de Dolços del Priorat que es farà dissabte 5 de maig, amb les Cambrillanes i els Rocs de Cambrils.

Comenta aquest article