Informació general

El PP presenta un seguit d'esmenes als pressupostos de la Generalitat, que afecten a Cambrils

Per Berta Ruiz



Carme Cros i Àngels Olano, ahir en roda de premsa, a la seu del PP de Cambrils
El Partit Popular de Catalunya de Cambrils va presentar ahir en roda de premsa les esmenes als pressupostos de la Generalitat, amb afectació al municipi de Cambrils. L'acte va comptar amb la presència de la candidata del PP a Cambrils -Carme Cros-, la diputada del PP al Parlament de Catalunya i alcaldable per Granollers -Àngels Olano- i alguns membres del partit i simpatitzants.

Carme Cros va iniciar la seva intervenció presentat tot el seguit d'esmenes presentades, unes propostes que segons va dir, "són l'eix del programa que el PP porta a Cambrils". Segons va explicar Cros, "aquestes esmenes s'han presentat perquè nosaltres no solament ens limitem a demanar la confiança, sinó que demostrem amb fets el que serà la nostra política municipal coordinada i assessora pels nostres diputats al Parlament".

Hospital lleuger

La candidata del PP a Cambrils va fer repàs dels principals temes sobre els quals el partit ha presentat esmena. En primer lloc, Carme Cros va fer referència al nou hospital lleuger que s'està construint. "Considerem que Cambrils, amb una població que té actualment 30.000 habitants, més els itinerants sobretot a l'estiu, i tenint en compte que l'Hospital de Sant Joan de Reus està saturat, creiem que l'actual ampliació del CAP de Cambrils no dóna cobertura suficient a les nostres necessitats". Segons va afirmar, "a Cambrils hem d'anar més enllà, ja que la població augmenta cada any entre 1.500 i 2.000 habitants. El tema de l'hospital és el nostre principal camp de batalla, per no tenir solament un hospital de dia, sinó un hospital d'ingrés".

Una major seguretat

L'altre qüestió important que Carme Cros va remarcar va ser el referent el tema de la seguretat. Des del PP de Cambrils es demana a través d'aquesta esmena a la Generalitat, que doti a Cambrils dels efectius que siguin necessaris. Segons Cros, "som conscients de que està prevista la construcció d'una caserna, - tot i que encara no sabem quan es portarà a terme-, i de que hi haurà uns efectius dels Mossos d'Esquadra. Però tornem a dir el mateix, aquests seran completament insuficients. Demanem al Parlament que doti els pressupostos necessaris per fer possible l'ampliació ja, d'aquests efectius". Una altra esmena presentada planteja la qüestió de la depuradora, que segons va explicar, "bufi o no bufi més o menys vent, les urbanitzacions de Llevant sempre pateixen les olors i això no es pot consentir".

Desdoblament de la carretera de Misericòrdia

Un altre tema és el desdoblament de la carretera de Misericòrdia, que va des de Cambrils a Reus. Cros reclama que aquest desdoblament es faci efectiu d'una vegada, "perquè fa molt temps que la gent ho està reivindicant". A més, segons va explicar la candidata del PP, "creiem que no ha de desembocar a la carretera N-340, perquè allò seria un embús total, sinó que vagi a parar a la carretera de la costa, amb la qual cosa, el trànsit per les urbanitzacions no col·lapsaria l'N-340". En aquest mateix ordre de qüestions, des del PP de Cambrils també es reclama que s'acabin ja les obres de la carretera de Cambrils a Montbrió. Carme Cros explicava ahir, que "dóna la impressió de que la carretera està acabada, i l'únic que està causant són molts més accidents, donat que la gent es troba amb un tram de la carretera arranjat i l'altre tram continua en les mateixes condicions des que es van començar aquestes obres".

Gratuïtat de l'AP-7

Des del PP de Cambrils també es reclama un Jutjat de Primera Instància per a Cambrils, donat el seu constant creixement, i "el col·lapse que hi ha als jutjats de Reus". Finalment, un altre dels temes, és la gratuïtat de l'autopista, en el tram que va des de Salou fins a l'Hospitalet de l'Infant. Carme Cros va explicar que, "abans de que el tripartit estigués al govern, ells també ho reivindicaven i es veu que últimament s'han oblidat d'aquesta demanda, primordial per descongestionar l'N-340".

"Ja sabem el govern tripartit ens dirà que no a totes i cadascuna d'aquestes esmenes"

Després de la intervenció de l'alcaldable del PP a Cambrils -Carme Cros- va ser el torn per a Àngels Olano -diputada del PP al Parlament i candidata a l'alcaldia de Granollers-. Àngels Olano va donar també alguns detalls de la presentació d'aquestes esmenes territorials al Parlament de Catalunya. Segons va explicar"el fet de que s'hagin presentat els pressupostos en aquests moments, considerem que ha obeït a una estratègia política". Segons Olano, "les propostes que presentem avui, tenen una característica comú a tot el territori, i és que a tot arreu fan falta obres, infraestructures, i sobretot infraestructures sanitàries. Les esmenes que presenta la Carme Cros és el que ella, com a candidata, veu allò que realment necessita Cambrils i sobre els problemes dels quals es queixa tothom".

Àngels Olano també va explicar que és una qüestió important, que Carme Cros presenti aquestes esmenes ara, perquè la setmana que ve es farà al Parlament el Debat de Totalitat i després quedaran suspeses les sessions, perquè venen eleccions municipals. Segons Olano, "això s'ha fet d'aquesta manera, perquè ja sabem que el govern tripartit ens dirà que no a totes i cadascuna d'aquestes esmenes, i ho sabem perquè el que estem demanant no està reconegut en els pressupostos. El Govern de Catalunya està considerant que tot el que ha dit la Carme no és una prioritat. El que passa és que no han volgut passar la vergonya de perdre aquestes votacions i dir-nos a la gent de Cambrils, que tot això no són necessitats. Per això han fet encapsar les eleccions municipals, al mig, entre el Debat de Totalitat, ja que aquestes esmenes es votaran després de les eleccions municipals".
Àngels Olano també va comentar que si el PP té responsabilitat de govern a Cambrils, impulsarà aquestes polítiques a través del Parlament de Catalunya i a través de l'Estat, per a que a Cambrils es puguin fer aquestes actuacions. Segons va explicar, el grup de Cambrils ho presenta per a que quedi constància, "tenim l'experiència de que únicament, quan la nostra gent al territori, comença a moure algun tema és quan alguns es desperten veient que realment a aquell poble, allò que es reclama és una necessitat".

Comenta aquest article