Informació general

Centenars de persones van participar dissabte en la festa d' inauguració del Parc del Pinaret

Per Judit Pinazo



Centenars de persones van participar en la inauguració del parc, dissabte al matí
El Parc del Pinaret ja és una realitat. Aquest passat dissabte al migdia aquest espai verd de 4,5 hectàrees va quedar inaugurat després de més d'un any d'obres en un projecte d'una llarga reivindicació ciutadana . Per celebrar-ho es va preparar una festa, dirigida sobretot als més petits, que es va iniciar a les 11h amb una xocolatada popular amb la col·laborarció del Ball de Bastons de Cambrils i activitats per la canalla amb jocs de circ. Tot i que el dia no acabava d’acompanyar van ser molts els cambrilencs que van apropar-se a la inauguració, sobretot canalla, que va poder gaudir de diferents activitats durant tot el matí.

A les 12h es va fer la inauguració oficial del parc amb la descoberta de la placa commemorativa i els parlaments a càrrec de l’alcalde –Robert Benaiges- que es va mostrar molt satisfet de culminar una obra d’aquestes característiques “hem recuperat un gran espai, ubicat en un centre de referència pel que fa a serveis públics, respectant un dels seus trets més característics que és el pinar per convertir-lo en una gran zona verda amb diferents zones per realitzar-hi multitud d’activitats”. Benaiges va mostrar-se molt satisfet per la gran acollida que va tenir la inauguració.

El Parc més gran de Cambrils

El Parc del Pinaret està ubicat a cavall entre el Nucli Antic, Nou Cambrils i la Parellada. És el parc més gran del municipi amb una superfície de 4,5 hectàrees, el que significa que és quatre vegades la superfície del Parc del Pescador.

El parc s’ha estructurat en quatre zones, potenciant i conservant la zona de pinar existent i incorporant espais més destinats a l’activitat cívica. A l’entrada del parc per l'avinguda del Mil·lenari o pel carrer de Josep Serra i Dalmau hi trobem la zona pública urbana, on només entrar hi trobem una gran plaça. És en aquest espai on s’hi troba la major part de zona pavimentada i on s’hi ha instal·lat una gran pèrgola fotovoltaica. En aquest espai també s’ha adequat una zona amb grades on s’hi podran realitzar activitat a l’aire lliure.

Al costat de la plaça hi ha la zona denominada “aula verda i horticultura”, on hi ha diferents parcel·les elevades a diferents nivells on hi ha diferents tipus de plantes. S’utilitzarà com a espai d’observació i d’estudi de les varietats autòctones que hi ha representades.

A la parc més superior del parc, s’hi troba la zona de bosc, on hi ha el pinar. En aquest espai s’hi han adequat diferents camins i una àmplia zona de picnic, amb l’objectiu que es converteixi amb una zona de descans.

Finalment en la zona més propera a la futura zona d’equipaments s’hi ubicarà la zona de jocs i d’educació viària. Aquesta zona, encara per construir, correspon a la tercera fase del projecte que tal i com va explicar dissabte Benaiges, està prevista que s’enllesteixi en els proper mesos un cop finalitzi el procés de licitació. En aquesta zona s’hi ubicaran una zona per a l’educació viària i la zona esportiva amb un rocòdrom, una zona per la pràctica de l’skate i diferents pistes per realitzar-hi la pràctica de diferents esports.

Recordem que el Parc del Pinaret ha format part d'un procés de participació ciutadana i l'abril del 2006 va estar seleccionat per optar al premi “Buenas prácticas de gestión en las Administraciones Públicas” l’otorgarà la Fundación Vasca para la Calidad (Euskalit) en el marc del i Congreso de Excelencia en la Gestión de las Administraciones Públicas.

El pressupost total del projecte ha estat 4.900.00 euros  ha anat a càrrec de l’estudi d’arquitectura Arañó-Ensenyat-Tarrida.

Comenta aquest article