Informació general

El sector pesquer de l'arrossegament inicia el període de veda de dos mesos

Per Berta Ruiz



Entrada de les barques al port de Cambrils, el dijous de la setmana passada
El passat dilluns 30 d'abril va ser el darrer dia d'activitat per a les 26 barques de l'arrossegament del port de Cambrils abans de l'inici del període de veda. A partir d'ahir i durant els dos propers mesos -fins al mes de juliol- el sector no reprendrà l'activitat pesquera.

El gerent de la Confraria de Pescadors -Xavier Domènech- va explicar a Revista Cambrils Diari Digital el balanç que en fan d'aquest primer període d'activitat. Segons Domènech, el volum de captures ha estat força normal, sense quantitats extraordinàries, tot i que "s'esperava més després de l'aturada de 15 dies que es va fer per les festes de Nadal, ja que cada vegada que havíem estat dues setmanes parats havien augmentat les captures".
Tot i això, el volum de captures respecte al mateix període de l'any passat és molt semblant. D'altra banda però, es complicat establir una comparativa per mesos, ja que des de la Confraria de Pescadors s'estableix un recompte anual de tot el peix capturat.

Quant al preu del peix, Xavier Domènech afirma que durant aquest darrer mes ha decaigut molt, "ja que hi ha molt de peix de tot arreu i costa vendre'l, perquè va relativament molt barat". En relació a les espècies més pescades durant aquests primers quatre mesos de l'any 2007, no hi ha hagut cap excepcionalitat ni cap espècie de peix que sobresurti més que d'altres, segons explicava Xavier Domènech. Així doncs, el lluç torna a ser l'espècie més capturada, tot i els alts i baixos del seu volum de captures. D'altra banda, una altra espècie com la galera tampoc ha estat molt extraordinària, tot just coincidint amb la celebració de les terceres Jornades de la galera el passat mes de febrer. També s'ha capturat força verat i darrerament escamarlà.

Ara doncs, les barques cambrilenques de l'arrossegament estaran aturades fins al proper mes de juliol.

Comenta aquest article