Educació
L’Aula de Sons obre nova escola a l'Ateneu Juvenil el proper curs 2021-2022
L’Ajuntament de Cambrils i l’Aula de Sons han arribat a un acord que permetrà ampliar l’oferta formativa musical amb instruments tradicionals
L’Aula de Sons obrirà un nova escola de música tradicional a l’Ateneu Juvenil de Cambrils el proper curs 2021-2022. L’Ajuntament de Cambrils i aquesta xarxa d’escoles de música tradicional han signat un conveni que permetrà oferir cursos de gralla, tarota, timbal, flabiol i tamborí, acordió diatònic, viola de roda, guitarró i sac de gemecs. Tots els instruments que s’hi podran estudiar es poden complementar amb l’assignatura de llenguatge musical.
D’aquesta manera, s’ampliarà l’oferta formativa musical de Cambrils amb instruments de la música tradicional i les entitats culturals i festives del municipi tindran l’oportunitat de formar-se en instruments i músiques que els hi són pròpies per al desenvolupament de les seves activitats.
L’escola estarà ubicada a l’Ateneu juvenil de Cambrils, en espais cedits per l’Ajuntament de Cambrils gràcies a aquest conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura i Festes i el Departament de Joventut. El període de matriculació s’inicia el dia 30 d’agost a través de la web, on també s’hi pot trobar tota la informació necessària sobre el funcionament, oferta pedagògica, preus, professorat i calendari (www.auladesons.cat). El curs s’iniciarà el proper octubre i finalitzarà el mes de maig.
El centre de Cambrils serà el 14è d’aquest xarxa d’escoles de música tradicional de Catalunya
Cambrils és un municipi amb una àmplia tradició musical. L’Escola Municipal de Música es va crear l’any 1984 i ara es complementarà amb l’oferta musical amb l’Aula de Sons. L’Aula de Sons va néixer l’any 1997, fruit de la unió dels projectes educatius en el marc dels instruments tradicionals que es realitzaven a Reus. Actualment ja té 13 centres en funcionament arreu de Catalunya i l’escola de Cambrils serà la número 14.
Amb un compromís absolut amb el llenguatge musical, l’escola comença a treballar per tenir un fonament pedagògic, al mateix temps que amplia el seu ventall d’instruments i disciplines. Paral·lelament, al llarg dels anys l’Aula de Sons ha anat ampliant la seva àrea geogràfica incorporant noves escoles arreu del territori: Reus, Manresa, Barcelona, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Vilafranca, Lleida, Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès a l’Arboç, Xarxa d’Espais de Música Tradicional a l’Urgell i la Segarra i l’Aula de Música Tradicional Terrassenca.
L’objectiu de l’Aula de Sons és l’aprenentatge individual dels instruments tradicionals, així com altres elements necessaris per al desenvolupament musical dels alumnes, com el llenguatge musical. Per això l’Aula proposa als participants un itinerari de caràcter associatiu per aquells alumnes que volen acompanyar els diferents elements dels seguicis, participar a les festes majors, crear grups estables de música tradicional, i un altre de caràcter acadèmic enfocat a preparar les proves d’accés al grau mig i superior, per als alumnes capacitats que ho desitgin. L’Aula de Sons també treballa per la promoció i la posada en valor de la música i dels instruments tradicionals i la cultura popular.
Per més informació es pot contactar amb l’aula de música al correu comunicacio@auladesons.cat, consultar la pàgina web www.auladesons.cato seguir-la a les xarxes socials.