Informació general

S'aprova l'adjudicació de les obres de la primera fase del futur teatre auditori

Per Judit Pinazo



El teatre auditori es construirà als terrenys contigus de l'actual estació d'autobusos
En el ple extraordinari que es va celebrar ahir al migdia es va aprovar l'adjudicació de la primera fase de la construcció del teatre auditori. Finalment l'empresa seleccionada entre les 15 que s'hi van presentar, és LUBASA, Luís Batalla S.A. Així ho explicava ahir l'alcalde -Robert Benaiges- en la roda de premsa prèvia al ple.

L'adjudicació de les obres d'aquesta primera fase s'ha fet per un import total de 4.587.210 d'euros, un import lleugerament inferior del preu establert en la licitació. Concretament la rebaixa està entorn els 800.000 euros, ja que el preu de sortida de la primera fase era de 5,5 milions d'euros.

Recordem que la primera fase contempla la construcció dels fonaments i l'estructura del que serà el teatre. L'obra va acompanyada de la modificació d'una part de l'estació d'autobusos, que també anirà a càrrec de l'empresa encarregada de tirar endavant la primera fase del projecte. Pel que fa a terminis està previst que les obres s'inciïn tant aviat sigui possible i que quedin enllestides abans d'un any.

Pel que fa a la segona fase, la que contempla la construcció del contingut del teatre està previst que es faci de manera solapada un cop enllestida la primera. Després quedarà pendent la construcció de l'aparcament soterrat i la nova Escola Municipal de Música. Tot plegat està previst que quedi enllestit en tres anys.

Crèdit amb la CAI

L'alcalde -Robert Benaiges- explicava ahir que l'Ajuntament ha donat de baixa els crèdits que tenia amb una entitat bancària, per un valor de 6 milions d'euros i els diners s'han passat a una altra entitat, la CAI. D'aquesta manera l'Ajuntament ha aconseguit que el préstec que ha concertat amb aquesta nova entitat bancària pel projecte del teatre auditori es pagui a un interès molt inferior al que es pagava fins ara, entorn el 4%,  i pagar-lo al 0,5%. Això significa que en els propers deu anys, segons Benaiges, l'Ajuntament haurà fet un estalvi de prop de 5 milions d'euros.

El teatre

Recordem que el teatre auditori es construirà a la vora de l’actual estació d’autobusos i comptarà amb una gran plaça que donarà entrada al teatre. El teatre preveu una capacitat de 640 persones i compta amb un pressupost de 7 milions d'euros. Segons va explicar en la presentació l'alcalde, l'Ajuntament sol·licitarà una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat per subvencionar-ne una part. Per altra banda, Benaiges va anunciar que un cop passat per ple municipal el projecte, està previst que les obres del teatre auditori comencin el proper mes de desembre amb un termini aproximat d'execució de dos anys i mig.

Recordem que el futur teatre auditori rebrà una subvenció d'1.024.037 euros per part del Departament de Cultura de la Generalitat, ja que el projecte ha estat inclòs dins del Pla d'equipaments culturals 2005-2007, que es va donar a conèixer el mes de juny de l'any passat.

Comenta aquest article