Informació general

L'Ajuntament amplia el conveni amb Secomsa per fer arribar la recollida selectiva a tot el municipi

Per Judit Pinazo



El barri del Molí de la Torre ha estat la primera zona residencial en comptar amb una àrea de recollida selectiva
Ahir també va passar per ple l'aprovació de l'ampliació del conveni amb SECOMSA, entre el Consell Comarcal del Baix Camp i l'Ajuntament per a la millora dels servei de gestió de residus i per a la promoció de la recollida selectiva.

El conveni contempla que la recollida selectiva s'estengui per tot el municipi, ja que fins ara només es pot fer amb els contenidors soterrats que hi ha en el nucli urbà. L'ampliació del servei contempla que a partir d'ara totes les urbanitzacions disposaran d'àrees de 6 contenidors per realitzar la recollida selectiva: paper, envasos, vidre, orgànica, poda i resta. Fins ara, només la urbanització del Molí de la Torre, disposava de contenidors de recollida selectiva en superfície.

Recollida selectiva en les zones residencials

Els nous punts de recollida s'han diferenciat en tres zones. La primera d'elles, contempla les urbanitzacions de Cambrils Mediterrània, Tarraco i la Dorada amb un total de 2.288 habitatges. La segona zona comprèn les zones de Cambrils Badia, Sol Cambrils, Regueral, Esquirol i Polígon 74 amb un total de 4.855 habitatges i finalment la tercera zona que contempla les urbanitzacions de Proacosa, Baronia, Vilafortuny 2 i el Sector 17 on hi han 1.625 habitatges. En total s'instal·laran 84 contenidors de superfície de la recollida de les diferents fraccions orgànica i 84 contenidors també en superfície de fracció verda (restes de poda i jardineria).

La posada en funcionament d'aquests nous serveis suposaran realitzar diverses inversions com per exemple l'adquisició d'un vehicle per a la recollida específica de cartrons i andròmines o la realització d'una campanya d'informació als ciutadans d'aquestes zones residencials per informar del nou servei.

Tal i com explicava ahir Benaiges, quan es va contractar el serveis ja es va fer per un nombre de contenidors soterrats en concret i per una sèrie de serveis complementaris "per aquest motiu hem volgut que s'incrementin el nombre de bateries, els contenidors soterrats i els serveis per millorar el servei general".

Més contenidors soterrats

Una altra de les millores que preveu el conveni és la construcció de contenidors soterrats en aquelles zones del nucli urbà que en cara no disposin d'aquest servei. En total s'ha previst instal·lar-los en 8 àrees noves per les cinc fraccions de recollida selectiva. Els punts on s'instal·larà són a la plaça de l'Ajuntament, al carrer de la Via Augusta, al carrer de Pere Moretó, al carrer del Montsià, plaça de la Palmera, l'avinguda d'Adelaida, al carrer Serra Dalmau i al carrer d'Anton Fabra.

Comenta aquest article