Informació general

L'Ajuntament de Cambrils aprova una moció a favor de la llibertat d'expressió de TV3 al País Valencià

Per Berta Ruiz



Moment del ple extraordinari celebrat el passat dimecres
El ple extraordinari celebrat el passat dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, la moció a favor de la llibertat d'expressió de TV3 al País Valencià demanada per Acció Cultural, davant la problemàtica generada pel govern de la Generalitat Valenciana i el tancament de les antenes d'emissió de TV3 a aquesta comunitat.

En aquest sentit, l'alcalde de Cambrils va manifestar, que "els habitants de la comunitat veïna han de tenir la llibertat suficient per escollir aquell canal de televisió que els hi sembli convenient i no posar traves a una qüestió que depèn estrictament de la llibertat personal". Seguidament, Robert Benaiges va fer lectura de l'acord establert pel govern respecte a aquest tema: "l'Ajuntament de Cambrils considera que el Ministeri d'Indústria ha de legalitzar les emissions de TV3 al País Valencià, de conformitat amb el que preveu la Carta Europea de llengües regionals o minoritàries que ve subscrita per l'Estat espanyol. L'Ajuntament de Cambrils en defensa de la llibertat d'expressió i comunicació i en defensa de la nostra llengua demana a la Generalitat de Catalunya que insti el Ministeri d'Indústria a buscar una solució que garanteixi la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià, de manera immediata i sense imposició de cap expedient sancionador obert a Acció Cultural".

Anton Callau: "M'agradaria que tots els cambrilencs poguéssim veure TV Cambrils"

Després de la lectura de la moció, l'alcalde de Cambrils va donar la paraula al regidor del PP -Anton Callau-, ell i el seu grup van mostrar-se totalment d'acord a que "des de València es puguin veure les emissions de Catalunya i des de Catalunya es vegin les de València. Com més llibertat d'expressió hi hagi millor per a tots".
Després d'això, Anton Callau va desmarcar-se amb una pregunta fora del punt que es discutia en aquells moments. El regidor del PP va explicar que ell i molta més gent encara no poden sintonitzar Televisió de Cambrils. "M'agradaria com a cambrilenc, que tots els cambrilencs i no només uns quants poguéssim gaudir de l'esforç que ha fet l'Ajuntament de Cambrils en connectar una televisió local". Segons va detallar Callau, Televisió de Cambrils està emetent des de Castellvell a 42 decibels, mentre que la resta de freqüències emeten des de la Mussara a 65 decibels, i molts cambrilencs no poden sintonitzar-la. El regidor del PP va insistir de nou a l'alcalde de Cambrils, sobre la realitat "de la nostra benvolguda i estimada Televisió de Cambrils", que de moment no té solució.

Robert Benaiges va contestar al regidor popular posant de manifest la inoportunitat de les seves reclamacions. Segons va explicar Benaiges, "estem parlant d'una moció que diu de manera concreta que es pugui permetre als nostre veïns que puguin veure TV3. No sé que tenen a veure els pèsols amb les faves, apart de que siguin llegums. Però vostè a casa seva pot veure Televisió de Cambrils, només cal que faci el que tècnicament és necessari per poder connectar-se. Si té l'antena orientada a la Mussara, l'emissor de TV Cambrils està en un altre lloc, i per tant hi ha d'haver una orientació particular a aquell emissor. Però això depèn de la particularitat de cadascuna de les persones que vulguin connectar amb TV Cambrils". L'alcalde de Cambrils va reiterar-li a Anton Callau que aquell no era un tema per debatre en aquella situació, ja que s'estava tractant una altra qüestió ben diferent.

Robert Benaiges: "Què vol que parlem aquí, sobre la història dels romans?"

Per la seva banda, Callau va tornar a reclamar el torn de paraula, però l'alcalde no ho va permetre, ja que el regidor del PP insistia de nou en el tema de les emissions de TV Cambrils. Benaiges va preguntar-li, "què vol que parlem aquí, sobre la història dels romans? Estem parlant sobre aquest punt, sobre la moció a favor de la llibertat d'expressió de TV3 al País Valencià. Si a vostè li interessa parlar sobre aquest altre tema, parlem-ne en els àmbits que corresponen: comissions informatives, patronat de ràdio i tv, etcètera, en el què hi estan representats i que pel que jo sé la seva representació brilla per la seva absència. Parlem on hàgim de parlar però no em posi TV Cambrils en un tema sobre TV3. Parlem quan faci falta i veurem quina és la solució que es planteja des del punt de vista tècnic i des del punt de vista que faci falta, per que tot cambrilenc té dret a rebre les emissions de TV Cambrils".

Comenta aquest article