Les àrees de Benestar Social i Ensenyament posen en marxa el "Projecte formatiu per a pares i mares"
Els regidors de Benestar Social -Rosa M. López- i Ensenyament -Ramon García Mateos- ahir en roda de premsa |
A l'acte de presentació hi van ser presents els regidors d'ambdues àrees, Rosa M. López i Ramon García Mateos. El regidor d'Ensenyament va explicar els antecedents a la posada en marxa d'aquest darrer projecte integral, que té l'objectiu de donar sortida a les demandes de les AMPES dels diferents centres cambrilencs, quan a activitats dirigides específicament als pares i mares dels seus alumnes.
Segons va explicar Ramon García Mateos, "el funcionament de les AMPES dels diferents centres és força desigual. Als centres de primària solen tenir un funcionament continuat i amb una programació estable, però en els centres de secundària la presència de les AMPES és més dèbil, ja que a secundària hi ha una mena de "deserció" de les activitats". Segons el regidor d'Ensenyament, aquest funcionament desigual, plantejava dificultats de coordinació a l'hora de realitzar alguna activitat conjunta, tot i que hi ha experiències molt positives com la festa del Carnaval infantil, i d'altres projectes puntuals molt interessants i concrets en alguns centres.
Per García Mateos, la presentació d'aquest projecte és el resultat final de totes aquestes iniciatives. El "Projecte formatiu per a pares i mares" comptarà amb la col·laboració econòmica de la Generalitat de Catalunya, i possibilitarà la realització de tallers i debats, i que "entre tots hem d'aconseguir fixar, per a que tots els cursos acadèmics a partir d'aquest moment hi funcioni aquest projecte formatiu.
Informació, debat, participació
Aquest projecte que tindrà una durada des d'aquest mes de maig fins al mes de novembre, cobrirà alguns dels temes més demandats amb informació, però també amb debat i participació. Els pares es podran reunir, compartir, debatre i parlar sobre experiències personals.
Per la regidora de Benestar Social -Rosa M. López- un dels objectius prioritaris d'aquesta legislatura era buscar aquesta integralitat dins de l'àmbit de l'educació, "que no només és allò que es rep a través de la institució escolar, sinó també tots aquells factors que estan fora de l'escola però que participen directament en la formació de les persones". Per Rosa M. López, aquest era un projecte molt desitjar que ha d'assolir la implicació directa i participativa dels pares, el col·lectiu educatiu i també els polítics. Segons va explicar la regidora, des de la Generalitat es va proposar portar a terme aquest projecte pilot "Aprendre amb tu", que ja s'està desenvolupant a altres municipis de Catalunya, i que a Cambrils tindrà unes particularitats específiques. El projecte formatiu vol donar resposta a les necessitats de pares i mares, oferint-los informació per tenir unes pautes en el desenvolupament dels seus fills i a l'hora facilitar el debat amb d'altres pares i professionals de l'educació. Per Rosa M. López, cal donar als pares, "les eines per controlar tot el que són conductes de risc entre els joves i adolescents, des de l'àmbit escolar com el fracàs escolar o trastorns alimentaris, relacions sexuals de risc, drogues, etc. facilitant informació a les famílies des d'aspectes psicològics, pedagògics i informatiu".
Tallers i xerrades
El proper 9 de maigs'inicia la programació de xerrades amb "La prevenció dels trastorns alimentaris: un repte per a tothom". El dia 6 de juny es farà "Pèrdues i canvis a l'entorn familiar. Com ajudar els nostres fills i filles a superar-los" i el 26 de setembre, la xerrada "Les relacions familiars: els diferents estats emocionals dels infants". El dia 24 d'octubre, "Connecta amb els teus fills. Parlem de les drogues" i el 14 de novembre "Connecta amb els teus fills. Actuem!". Totes les xerrades es faran al Centre Cultural a partir de les 19.30 hores i hi haurà servei de ludoteca.