Informació general

TORNADO

Regata del 21 al 27 d'abril.
regates de la Setmana Olímpica de Hyeres (França), que a més de ser la setmana olímpica de major nivell del circuit de regates a Europa és la segona prova de selecció per als Jocs Olímpics de Pequín 2008 per a la classe tornado. al primer dia es van poder disputar les dues proves programades amb vents fluixos a moderats (6-10 nusos) de sector sudoest. el cambrils costa daurada, després de finalitzar 19è i 5è en les dues proves, es va situar en la novena posició de la general de 43 embarcacions per davant dels seus companys d'equip Javier Padrón i Juan González, Fernando Echavarri i Antón Paz que van ocupar els llocs 17è i 22è de la general respectivament. "estem satisfets d'haver passat un dia tan complicat com el d'avui amb dos resultats positius, sobretot la segona prova perquè amb vents fluixos i inestables pot passar de tot durant la regata. més encara, tenint en compte que vam començar el dia amb alguns problemes amb l'embarcació que no ens va permetre comptar amb la mateixa velocitat que teníem fins aleshores, aguantar en els llocs capdavanters amb un vaixell més lent ha estat el més positiu del dia. esperem que amb els canvis que hem realitzat després de les regates d'avui, podem seguir lluitant pels llocs entre els 10 primers de la general.

(segon) després del segon dia de regates de la Setmana Olímpica de Hyeres, el cambrils costa daurada ha perdut uns llocs en la classificació general i se situa ara en el lloc 16è tot i que encara molt aprop del grup dels 10 primers. avui s'han pogut disputar les dues proves programades tot i que amb vents molt fluixos i inestables d'entre uns 6-8 nusos primer de sector sud i després a oest, igual que el primer dia. el cambrils costa daurada va acabar en la 9 posició la primera prova i el 28è la segona. "tal i com esperàvem ha estat un altre dia difícil degut a la inestabilitat i la poc vent, en la primera prova navegàvem molt bé al principi i arribàvem a anar tercers, però en la última passada de boia ens vam quedar sense vent i un grup d'embarcacions que venien per darrera ens van recuperar tot l'avantatge i vam perdre 5 llocs. en la segona prova, no vam encertar amb l'estratègia en el primer tram de la regata i ens va ser impossible remuntar".

divendres 27 d'abril, va finalitzar la Setmana Olímpics de Hyeres en la que el Cambrils Costa Daurada va finalitzar en el lloc 19è. les dues darreres proves abans de la final es van disputar amb vents superiors als 20 nusos de sector est i amb gran oleatge després de diversos dies amb poc vent.
el cambrils costa daurada va començar el dia amb algunes opcions de classificar-se per a la final del divendres, per aconseguir-jo, necessitaven acabar entre els 5 primers en les dues proves. en la primera prova del dia, van començar a remuntar fins al 4 lloc però dues errades de marcatge en el tram final els va fer perdre diversos llocs i finalitzar 10è. en la segona prova, després de passar la primera boia entre els 15 primers van volcar al evitar a un altre vaixell que està volcat i van haver de retirar-se després de trencar una part del vaixell.
"obviament estem molt decepcionats, era una regata molt important per a nosaltres i marxem amb la sensació d'haver deixat passar una ocasió molt bona per a retallar distàncies de cara a la selecció per als Jocs Olímpics. no vam saber aprofitar la inestabilitat del vent els primers dies i vam haver d'arriscar molt el darrer dia per continuar amb opcions de col·locar-nos en la final. la...
ara, la nostra propera regata serà la setmana olímpica d'Holanda a finals de maig, i amb la què es tancarà el procés de selecció per als Jocs.