Informació general

Se sortegen els 20 pisos de protecció oficial del carrer de Colom

Per Judit Pinazo



Alguns dels nous llogaters dels pisos socials del carrer de Colom
Ahir al migdia es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament el sorteig de pisos de lloguer de protecció oficial del carrer de Colom. A l'acte van assistir-hi el director dels Serveis Territorials d'Adigsa a Tarragona –Jordi Navarro–, el regidor de Joventut –Salvador Matas–, l'alcalde –Robert Benaiges–  i gairebé la majoria de les persones que optaven a l'adjudicació del pis.

Per accedir a aquesta promoció d'habitatge social protegit es van presentar un total de 136 sol·licituds. D'aquestes, 63 van ser admeses i 73 es van rebutjar perquè no complien els requisits establerts.

A les 12 del migdia es va començar el sorteig i un cop adjudicats els pisos, es va fer el sorteig per a la llista d'espera. Es tracta d'un total de 20 pisos destinats a lloguer que han estat construïts per l'Institut Català del Sòl (Incasòl). L'edifici consta de dos blocs, units per un pati. Dels 20 habitatges, 12 tenen un únic dormitori i els altres 8 en tenen dos. La seva superfície útil oscil·la entre els 42 i els 56 metres quadrats, i els preus del lloguer són molt més baixos que els actuals preus de mercat, entre els 158 i els 210 euros, depenent dels metres quadrats de cada pis. A banda, la promoció compta amb 13 places d'aparcament i un local comercial.

Els afortunats en el sorteig es mostraven ahir molt satisfets d'haver aconseguit el pis de lloguer a un preu i unes condicions difícilment igualables en el mercat immobiliari actual. És el cas de l'Encarnación i la Susana, dues mares solteres que era la primera vegada que sol·licitaven un pis de protecció oficial i ahir reconeixien que encara els costava creure que els havia tocat a elles. Tant l'una com l'altra asseguraven que en la seva situació poder optar a promocions com aquestes és un avantatge.

Tot i que ahir es va fer el sorteig, els nous llogaters de l'edifici del carrer de Colom hauran d'esperar al proper mes de juny per entrar-hi a viure, mes en què es té previst fer l'entrega de claus, tal i com explicava ahir el regidor Salvador Matas. Els pisos estan pràcticament enllestits pendents dels últims detalls.

En l'edifici s'han aplicat criteris mediambientals i d'ecoeficiència, de manera que s'ha incorporat una xarxa separativa d'aigües fecals i pluvials. L'obra ha comptat amb un pressupost d'1,06 milions d'euros.

Habitatge protegit

De moment, tal i com explicava ahir Salvador Matas, es desconeix quan començarà la propera promoció d'habitatge protegit al municipi, tot i això recordem que la revisió del Pla General estableix que tota nova actuació urbanística ha d'incloure obligatòriament un mínim del 20% d'habitatge protegit i un 10% d'habitatge taxat. "Això permetrà que en un futur el volum d'habitatge protegit arribi a les 3.000 vivendes", explicava Matas. Això permetrà complir el que estableix el Projecte de llei del dret a l'habitatge, és a dir, que en els propers 20 anys els Ajuntaments han de tenir el 15% del volum d'habitatges principals d'habitatge protegit.

Comenta aquest article