Informació general

El Departament de Benestar Social de Cambrils presenta la Guia de Recursos per a la Gent Gran

Per Judit Pinazo



La regidora Rosa M. López en la presentació de la guia, ahir al matí
Ahir al matí es va presentar una nova guia de serveis per als ciutadans. En aquesta ocasió la presentació va anar a càrrec del Departament de Benestar Social, que durant els últims dos anys ha treballat en l'elaboració de la Guia de Recursos per a la Gent Gran. En la presentació d'ahir la regidora de Benestar Social –Rosa M. López– explicava que l'objectiu principal de la guia és millorar el benestar integral de les persones i avançar cap a un model de societat incloent. Una de les línies prioritàries d'actuació per dur-ho a terme és la promoció d'activitats adreçades a la gent gran, tant en l'àmbit assistencial, educatiu i el lúdic.

La guia està adreçada a persones majors de 65 anys empadronades al municipi, un total de 3.772, i a les famílies amb una persona o més d'una major de 65, que a Cambrils se situen entorn a les 2.653. Aquestes xifres evidencien que la gent gran al municipi, la major de 65 anys, representa un 10% de la població.

Segons Rosa M. López, la guia neix amb l'objectiu de facilitar l'accés a totes les persones grans i les seves famílies als serveis i recursos existents, tant els que presta directament l'Ajuntament com els d'altres administracions o entitats.  En les properes setmanes es repartiran exemplars de la guia en totes les llars amb persones de més de 65 anys. Pel que fa a l'estructura de la guia, aquesta es troba dividia per temàtiques: serveis socials, temps lliure, serveis residencials, recursos sociosanitaris o homenatges, entre d'altres.

Comenta aquest article