Informació general

La formació local de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía presenta el seu programari amb el bilingüisme com a eix central

Per Judit Pinazo



Pedro Altés i Damayaris Rodríguez, divendres passat a l'hotel Tryp Port Cambrils
Divendres a la tarda l'hotel Tryp Port Cambrils va acollir la presentació de la llista i programari de la formació local de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía. La presentació va anar a càrrec del cap de llista per Ciutadans a les properes eleccions municipals –Pedro Altés– i la número tres de la llista –Damayaris Rodríguez– acompanyats d'un públic no gaire nombrós. A l'acte també va assistir-hi el president del partit, Albert Rivera, però va fer-ho en l'últim moment, ja que es va retardar més d'una hora.

L'acte va servir per presentar les principals línies d'actuació que té prevista la formació Ciutadans, que es presenta per primera vegada a les eleccions municipals a Cambrils, i perquè els candidats expliquessin les motivacions que els han dut a presentar-se a la llista de la formació.

El discurs de l'alcaldable i de la número tres de la llista va basar-se sobretot en una de les màximes de la formació, el bilingüisme. En aquest sentit, Pedro Altés va defensar el bilingüisme perquè "tots els ciutadans tenen el dret a ser atesos en dues llengües oficials en totes les seves relacions amb l'Administració". Per aquest motiu Altés proposa que tots els documents que surtin del consistori estiguin escrits en català i en castellà, inicialment i més endavant que puguin ser en d'altres idiomes.

Altés també va destacar una major transparència i una major eficàcia en la gestió dels pressupostos municipals, ja que hi ha algunes operacions que consideren desproporcionades, com la venda de solars municipals.

Un altre dels aspectes que volen potenciar Ciutadans al municipi és la millora de l'oci. Segons Altés hi ha poca oferta de qualitat i projectes com el camp de golf al Parc Samà hagués millorat la qualitat turística. L'accés a l'habitatge social és una altra de les prioritats de la formació, que considera que l'Ajuntament ha fomentat molt poc l'habitatge de protecció oficial.

Finalment Altés va parlar també de la seguretat ciutadana. Segons l'alcaldable la solució a aquesta problemàtica passa per millorar les relacions amb els cossos de seguretat existents, tant la Policia Local, com els Mossos d'Esquadra, com la Guàrdia Civil "ens és igual qui ha d'estar al capdavant de la seguretat, en aquest tema creiem que la identitat nacionalista no ha de pagar un preu tan alt".

Comenta aquest article