Informació general

La cambrilenca Barbara Sánchez inaugura avui la seva primera exposició de pintura a Tarragona

Per Judit Pinazo



Barbara Sánchez, el passat dimarts a la redacció de Revista Cambrils
Barbara Sánchez és cambrilenca, té 20 anys i és estudiant de primer de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i els Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, l'han seleccionat per fer la seva primera exposició individual. L'exposició sota el nom vökuro, inspirat en el títol d'una cançó de la cantant islandesa Björk, es pot veure des d'aquest dijous i fins el proper 29 de juny a la Sala d'Exposicions dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, al carrer Major número 14, de Tarragona.

L'exposició, segon defineix l'artista, té un estil molt minimalista i amb tocs orientals. Barbara Sánchez també pinta per ordinador i utilitza colors foscos i creu que la primera impressió que generen els seus quadres és que són "una mica raros". Pel que fa a la inspiració, l'artista cambrilenca, explica que en la seva obra no busca transmetre cap sensació en concret "m'agrada molt la taca".

L'exposició té poques peces. Consta de tres quadres grans, 1'60m x 2m i la resta són de dimensions molt reduïdes "m'agraden els quadres molt grans o molt petits, fujo dels quadres mitjans".  Barbara Sánchez és la primera vegada que exposa sola, en altres ocasions ho havia fet de manera col·lectiva. L'artista cambrilenca havia quedat finalista en el premi Vila de Cambrils de Pintura i s'havien exposat els quadres a la sala El Pati del Centre Cultural.

Premi Arnau de Palomar

Cal destacar, que Barbara Sánchez, el passat mes d'abril, va guanyar el premi Arnau de Palomar 2007 en la categoria Pintura Absolut de Riudoms. L'artista explica que tenia unes teles fetes que en principi volia llençar. Finalment la seva família va animar-la i va presentar-les al concurs i el va guanyar. El quadre que va presentar sota el títol "Abismal" era de dimensions grans amb un quadrat al mig, estil que la pròpia autora defineix com a minimalista i oriental, donant més protagonisme a la tela que no pas al que hi ha dibuixat. Es va quedar sorpresa de guanyar perquè en el concurs s'hi havia presentat força gent que ho havia fet amb obres d'estil més realista.

Comenta aquest article