Un estudi situa Cambrils com el tercer municipi català més atractiu per invertir
L'informe del diari Expansión situa Cambrils com a tercer municipi de Catalunya més atractiu per a invertir |
Liderant el rànquing de municipis més atractius a nivell empresarial es troben les poblacions de Sant Cugat, Barcelona, i en tercer lloc hi ha Cambrils, seguit de Cerdanyola del Vallès o Tarragona. A continuació, d'entre les 10 primeres posicions de la taula hi destaquen Girona, Sitges, Martorell, Lloret de Mar i Vic.
"Preu del sòl dels més econòmics de Catalunya"
Segons aquest article del diari Expansión el tercer municipi català més atractiu per invertir és Cambrils, el qual defineixen com una població costanera que s'ha fet amb el bronze tercera posició del rànquing gràcies a una fiscalitat atractiva de cara al sector empresarial, la proximitat amb l'aeroport de Reus, l'actual preu del sòl dels més econòmics de Catalunya i l'elevada existència de terreny disponible per a la construcció. Tot això sembla compensar altres carències del municipi en oferta de transports públics, xarxes de carreteres o oferta de formació universitària", segons informa Expansión.
Sant Cugat, el número u, i Barcelona el dos
D'altra banda, segons aquest mateix article, en aquests moments la millor opció del panorama català per invertir és Sant Cugat del Vallès, que compta amb és de 2.400 empreses, "gràcies a una equilibrada combinació de factors, destacant les comunicacions connexions per carretera, àmplia oferta de transports públics, proximitat amb l'aeroport del Prat i amb el Port de Barcelona la presència d'un destacat teixit empresarial, una oferta universitària de qualitat i un elevat nombre de centres tecnològics".
En segona posició, i per davant de Cambrils, es troba la ciutat de Barcelona, que "és un autèntic focus de l'activitat empresarial, un centre de la innovació i del coneixement, i un important centre de l'oci i del turisme nacional i internacional". Segons aquest article, la capital catalana compta amb les millors comunicacions, una elevada presència d'entitats bancàries i la oferta universitària més àmplia de Catalunya.
Aquest estudi publicat al diari Expansión és el resultat de l'ús de les principals fonts estadístiques disponibles a nivell municipal, i també d'informacions procedents de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el Ministeri d'Economia, la Direcció General del Cadastre i La Caixa (Anuari Econòmic). Per determinar quina posició ocupa cada població s'han comparat indicadors tan diversos com la fiscalitat, l'entorn macroeconòmic, la quantitat d'empreses presents a la zona, la distància amb els aeroports, l'oferta sanitària, el percentatge d'atur o la presència de centres tecnològics i universitats. També s'han estudiat altres factors com la disponibilitat i el preu del sòl, les subvencions existents i altres indicadors de riquesa com el nombre de cotxes matriculats o el volum d'entitats bancàries presents a cada municipi.