Informació general

La Generalitat de Catalunya atorga un premi a Cambrils per la millora de l'espai urbà

Per Redacció



El carrer de Miquel Planas ha estat un dels carrers que s'han millorat
Cambrils ha estat premiada per la Generalitat de Catalunya per la seva iniciativa comercial. Així ho ha resolt un jurat que ha atorgat a l’Ajuntament un guardó que reconeix la qualitat dels projectes realitzats en la millora de l’espai urbà.  El premi serà lliurat pel President de la Generalitat, José Montilla, el proper 25 de juny a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

Per poder optar a aquest premi, Cambrils ha sofert tot un seguit de canvis en la millora de l’urbanisme comercial i de l’espai urbà. En aquest sentit, s’han realitzat arranjaments en voreres a traves de la seva ampliació , s’ha adequat  la vianalització dels carrers i la seva peatonalització, la instal·lació de mobiliari urbà nou, o la regulació de l'oferta d’aparcaments.  També s’ha millorat l’accessibilitat, les infraestructures i s’ha reduït la contaminació ambiental.

Al Port, s'han millorat els carrers Mossèn Batalla, Passatge de Sant Pere, carrer de Ramon Llull, en el tram entre la plaça Catalunya i el carre de Pau Casals, la plaça de la Sardana, el carrer del Doctor Fleming i Travessera Àncora, el carrer  de Joan Sebastián Elcano, el carrer de Miquel Planas, el carrer Narcís Monturiol i la plaça de l’Esglèsia

Pel que fa a la zona de la vila, s'han realitzat millores als carrers de Pere III, de Jacint Verdaguer.  Els carrers Sant Plàcid i Sant Pere també s’inclouen en tot aquest teixit, tot i que les obres es realitzaran en un futur.

Les millores realitzades han fet que augmenti de manera considerable l’espai per passejar amb més comoditat, confort i seguretat. A banda, establir zones concretes de comerç i passeig (al port i la vila) ha de suposar la consolidació de la zona comercial de trama urbana, així com l’obertura de nous establiments.

Aquestes accions s'han dut a terme des de l’àrea de Promoció de Ciutat, en col·laboració amb altes àrees com la d’Urbanisme i Obres Públiques.

El premi ha estat atorgat pel jurat dels Premis a la Iniciativa Comercial i als Establiments Comercials Centenaris en la categoria d’Ajuntaments per projectes de millora de l’espai urbà.

Comenta aquest article