Informació general

La PLIC presenta les línies bàsiques del seu programa electoral davant d'un nombrós públic

Per Judit Pinazo



L'acte es va acabar amb la cançó Suma't corejada per la gent de la candidatura i el públic present a la sala
Ahir al vespre la PLIC va realitzar un dels actes centrals de la campanya electoral amb la presentació de les línies bàsiques del programa. L'acte es va celebrar al Cinema Municipal La Rambla i va comptar amb la presència de l'alcaldable per la PLIC en les properes eleccions municipals -Xavier Martí- així com la resta de la candidatura.

Llibres gratuïts i millorar la seguretat ciutadana

La gratuïtat dels llibres en l'ensenyança obligatòria és una de les apostes fortes de la formació independent. En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Martí, explicava que la formació té la manera de com finançar una despesa d'aquestes característiques i assegurava que els agradaria fer la gratuïtat extensible al preescolar.

Construir una residència d'avis és una altra de les propostes de la PLIC, segons Martí, que respon a  la voluntat dels propis avis que són qui més reclama un espai d'aquestes característiques.  La PLIC també proposa crear un espai on persones amb discapacitat puguin realitzar-hi activitats o la posada en marxa d'una aula verda al Parc del Pinaret, també destinada a persones amb algun tipus de discapacitat.

En cas que la PLIC entri a formar part de l'equip de govern proposarà la revisió del POUM, per corregir alguns errors, segons Martí, com el tema d'ordenació dels polígons 12, 14 i 21. La formació independent també té previst revisar les taxes de l'aigua "perquè siguin preus públics i perquè es pagui només el que es consumeix".

I finalment un altre dels punts estrella del programa, és la seguretat ciutadana. Segons Martí, la PLIC continua pensant que una solució a aquesta problemàtica passa per col·locar càmeres de vídeo vigilància als principals accessos del municipi, per tal que la Policia Local pugui disposar de la informació sobre els cotxes que circulen en segons quines hores per la nostra població i d'una manera més ràpida.

Una campanya familiar

L'acte va servir també per explicar el perquè de la campanya. Segons Martí en aquesta ocasió la PLIC ha optat per ressaltar els valors familiars en els missatge inicials de campanya, per això van decidir que la primera imatge fos la d'una nena petita que en aquest cas és la néta del Xavier Martí que va pujar a l'escenari juntament amb la mare i la dona del cap de llista de la PLIC.

En l'acte d'ahir també es va passar un audiovisual amb un recull d'imatges que feien repàs a la història de la formació des dels seus inicis fins a l'actualitat, amb l'objectiu d'explicar, segons Martí quin ha estat el paper de la formació com a oposició "constructiva i col·laboracionista, queixant-nos quan tocava, però que al cap i a la fi, hem fet una oposició constructiva i alhora crítica amb les coses que creiem que eren bones per la nostra població".

Després de la projecció de l'audiovisual el cantautor Xaviss acompanyat per Edgar va interpretar tres cançons, una de les quals era la de la campanya, Suma't. A continuació els membres de la candidatura de la PLIC van anar pujant a l'escenari dirigint unes breus paraules als presents des del número 7 de la llista fins al número 2. El candidat, Xavier Martí, va desgranar els punts bàsics del programa electoral d'aquesta formació. L'acte va finalitzar amb la interpretació, de nou, de la cançó de campanya Suma't a càrrec de Xaviss acompanyat pel públic present a la sala.

Comenta aquest article