Informació general

Es presenta el programa de la Fira amb multitud d'activitats per commemorar els seus 50 anys d'història

Per Judit Pinazo



Josep M. Crusells, Robert Benaiges i Oliver Klein, ahir al matí en roda de premsa
Els propers 1, 2 i 3 de juny es celebra la Fira Multisectorial de Cambrils que enguany està d'aniversari per la celebració dels 50 anys d'història. Ahir al matí es va presentar el programa d'enguany que inclou diverses propostes per commemorar aquesta data tant assenyalada. A l'acte van assistir-hi l'alcalde -Robert Benaiges-, el regidor de Promoció de Ciutat -Oliver Klein- i el president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle -Josep M. Crusells-.

Una de les principals novetats d'enguany es que el recent inaugurat Parc del Pinaret, es convertirà en un dels espais neuràlgics de la Fira, on s'hi instal·larà la carpa, el pavelló cobert amb 45 estands i 34 expositors. Però la principal novetat d'enguany és la celebració del 50 aniversari de la Fira i per aquest motiu s'ha muntat una exposició dels 50 cartells de la Fira, des dels seus inicis l'any 1957. L'exposició ha anat a càrrec del dissenyador i president de Revista Cambrils -Marcel Blázquez- i estarà ubicada a continuació de l'estand institucional i sota la pèrgola fotovoltaica del Parc del Pinaret. Per commemorar l'aniversari s'ha fet un llibre institucional on es recullen els 50 cartells i es presentarà el proper 24 de maig a les 20 hores a la sala de Plens de l'Ajuntament.

En la presentació d'ahir Klein va voler recordar els inicis de la fira, quan l'any 1957 es va recuperar la tradició firal i es va iniciar una nova etapa. En aquella època es realitzava la plaça d'Espanya, i segon Klein, ja era tot un referent i una fira pionera a la demarcació.

Per l'alcalde la Fira, en l'actualitat continua sent un referent a la província, ja que és "activitat econòmica, activitat comercial, oci, esport i cultura" i per altra banda "continua sent un referent important dins del cicle festiu del municipi"

Potenciar la gastronomia i el mercat medieval

Un dels aspectes que s'ha volgut potenciar enguany, ha estat la gastronomia. Segons Oliver Klein enguany a la zona al voltant de la font del Centenari hi haurà més estands relacionats amb el món de la gastronomia, estands del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, de la Diputació de Tarragona, de la DO Montsant i de la DO Tarragona i el de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Per altra banda, dijous, 31 de maig se celebrarà un sopar gala de productes autòctons del Camp de Tarragona organitzat per la Promotora d'Exportacions Catalanes,PRODECA, al Parc Samà.

Un altre dels aspectes que es vol potenciar enguany és el Mercat Medieval, per aquest motiu enguany hi participaran més parades i l'espai del mercat, fins ara limitat a la plaça d'Espanya, s'amplia a la plaça de la Concepció, i als carrers de darrere de l'antic ajuntament. El Mercat es muntarà dissabte i diumenge durant tot el dia.

Més espai i més estands

El tret de sortida de la Fira es donarà amb el pregó inaugural, que se celebrarà el mateix dia de les eleccions municipals, el proper 27 de maig, i anirà a càrrec del cambrilenc Marc Fargas. Enguany i coincidint amb el 50è aniversari, la Fira ha guanyat amb espai, amb estands i expositors. Entre la Fira tradicional, la Fira al Port i el Mercat Medieval hi haurà un total de 293 estands i 165 expositors. En la presentació d'ahir Klein comentava que en un futur està previst que la Fira al Port es pugui celebrar de manera individual i en unes altres dates, ja que "té prou pes per ella mateixa".

Homenatge a la vellesa

Un altre dels actes centrals de la fira és l'Homenatge a la Vellesa, que enguany també fa 50 anys, i que se celebrarà el proper 3 de juny. Per celebrar-ho enguany s'ha modificat el menú fent-lo més de festa i anirà a càrrec d'un càtering. Segons Crusells s'espera que enguany hi vagin unes 1300 persones. La festa, s'amenitzarà com ja és habitual, amb l'actuació d'una orquestra.
 
Concerts i teatre

El programa d'enguany també inclou diferents propostes culturals. Un any més i donant suport als grups de teatre locals, el proper 30 de maig a les 22 hores el Palau Municipal d'Esports acollirà la representació de l'obra Això és vida? de la Teca Teatre. Dijous 31 de maig a les 22 hores es podrà veure al Palau Municipal d'Esports l'obra Les altres de Josep Costa. Finalment destaca també l'actuació de La Mala Rodríguez, divendres 1 de juny, al Palau Municipal d'Esports i el concert que realitzaran la Coral Verge del Camí, la Coral Renaixença de Sant Boi de Llobregat, el Cor de la Ciutat de Reus, l'Orquestra Camera Musicae i el Director Tomàs Grau, presentant "Rèquiem de Gabriel Furé".

Comenta aquest article