Informació general

Salvador Matas: “La dreta està desorientada, els arguments que estant fent servir CiU, PP, i la PLIC són el discurs de les esquerres”

Per Josep Maria Ferrando, Judit Pinazo



Dolors Clavell, Ramón García Mateos i Salvador Matas, ahir al Parc del Pinaret
En l'acte públic d’ICV fet ahir al migdia al Parc del Pinaret, l'alcaldable de la formació –Salvador Matas– va carregar contra l’actitud de l’oposició en aquestes eleccions, “hi ha un govern d’esquerres cohesionat, amb sintonia política, que ha treballat molt i al davant tenim uns grups de la dreta que la valoració que en faig és que la dreta està  desorientada, els arguments que estant fent servir CiU, PP, i la PLIC són el discurs de les esquerres, el discurs de la igualtat, de la participació, del medi ambient, la qual cosa evidencia que no hi ha model alternatiu i que realment no tenen una proposta alternativa per Cambrils. Fins i tot ells mateixos s’han impregnat d’aquesta nova manera de fer política”.  Salvador Matas va valorar l’actual legislatura com “els quatre anys més productius des de la transició democràtica, i això la gent  ho valora”.

Iniciativa vol promoure un Cambrils participatiu i cohesionat

Acompanyaven al candidat els quatre primers noms de la llista d’ICV i la diputada de la coalició Dolors Clavell, que va centrar el seu parlament en la necessitat de tenir més presència als ajuntaments. L’acte d’ahir estava centrat  en la participació ciutadana. Per Salvador Matas, Cambrils ha estat un municipi pioner a Catalunya en aquest tema, rebutjant les crítiques de l’oposició, sobretot de CiU, per la tasca portada a terme. El programa d’ICV per a la propera legislatura inclou, entre d’altres propostes, els pressupostos participatius, el pla de millora de barris, el pla director de participació ciutadana amb la creació del consell de ciutat, la xarxa de centres cívics de barri, els agents cívics, la xarxa de punts d’accés amb Internet gratuït (wi-fi) a tots els equipaments municipals i el desplegament del pla de treball per a la dinamització del teixit associatiu.

Salvador Matas qualifica la PLIC d’irresponsable en el tema de la depuradora de Montbrió

Salvador Matas va aprofitar l'acte d'ahir per definir la denúncia de la PLIC sobre la passivitat de l'equip de govern entorn el tema de la depuradora de Montbrió com una denúncia electoralista. Salvador Matas va anunciar que aquesta mateixa setmana han començat les obres amb un termini d’execució de sis mesos i un pressupost de 716.600 euros. Les obres es van adjudicar definitivament el passat octubre, després de cinc anys de demores a causa d’una inundació, de la fallida de la primera empresa adjudicatària i d’una nova licitació que va quedar deserta fins a l’adjudicació l’octubre passat. Salvador Matas va dir que l’oposició cambrilenca havia rebut informació puntual de la qüestió en tot el procés.


Ciutat de les persones

Divendres al migdia ICV va presentar les línies del programa electoral sota el títol "+ Iniciativa per fer de Cambrils la Ciutat de les Persones". Les propostes en aquesta matèria engloben diferents àmbits, des del model d'inclusió social als esports, passant per la immigració, la gent gran, la dona o els infants.

El projecte, doncs, engloba molt àmbits i també molta diversitat de propostes amb la finalitat, tal i com explicava l'alcaldable per ICV –Salvador Matas– el passat divendres en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, de millorar la qualitat de vida d'aquells que més ho necessiten "Cambrils sembla un municipi amb un nivell adquisitiu molt alt i on tothom viu igual de bé, però hi ha sectors que viuen en una situació no tan afavorida i que cal tenir en compte".

De les diferents propostes, destaca la necessitat, segon la formació, de millorar l'actual model d'inclusió social, per això proposen millorar el servei d'atenció domiciliària i d'atenció als grups socials amb exclusió, ampliar les beques escolars i de menjador o construir un nou CAP a Vilafortuny.

La gent gran i les dones són un altre dels col·lectius en els quals treballarà ICV. Per això proposen l'atenció específica i coordinada a la gent gran d'una forma transversal entre totes les àrees de l'Ajuntament, promoure la construcció de pisos tutelats, desenvolupar el Pla de la Dona amb els recursos suficients o promoure un pacte local dels usos del temps que adapti els horaris de la ciutat a les necessitats de les persones que hi viuen. Aquesta última és una proposta que, segons Matas, només porta ICV i que preveu que a través de pactes entre tots els sectors implicats arribar a l'acord per facilitar l'adaptació d'horaris, per exemple, dels comerços a les necessitats de la població.

Festa jove

El col·lectiu de Joves d’Esquerra Verda (JEV), la branca juvenil d’Iniciativa Verds s’ha volgut sumar també a la campanya per les eleccions municipals amb un acte que va tenir lloc aquest passat dissabte al vespre al pub l’Espantall de Cambrils que va servir per presentar les polítiques específiques de joventut que s’han fet i les propostes programàtiques d’aquest eix tan important per Iniciativa.

Comenta aquest article