Informació general

ERC Cambrils celebra l'acte central de campanya al Parc del Pinaret amb la presència de Josep-Lluís Carod-Rovira

Per Judit Pinazo

 
 
 A dalt, imatge de l'acte de campanya dissabte al Parc del Pinaret. A baix Recasens i Massagué al pub Sullivan, divendres a la nit
Dissabte a la tarda ERC Cambrils va celebrar l'acte central de la seva campanya al Parc del Pinaret. L'acte va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat i president d'ERC –Josep-Lluís Carod-Rovira– que va acompanyar l'alcaldable republicà –Joan Recasens– i els principals integrats de la llista per a les properes eleccions municipals.

L'acte es va iniciar amb els parlaments breus dels cinc primers candidats. La primera en fer-ho va ser la número cinc de la llista, Camí Mendoza. En el seu discurs Mendoza va destacar la voluntat d'ERC d'aplicar la llei contra l'incivisme i la necessitat de fomentar les actituds cíviques d'una manera transversal.

Per la seva banda, Camí Massagué, la número quatre de la llista, va centrar-se en les polítiques de joventut. Des d'ERC, segons va dir, es proposa un pla de joventut ambiciós amb la creació d'una fàbrica de cultura per fomentar els serveis i els recursos per als joves per a la creació artística.

Arantxa Uranga, tercera en la llista d'ERC, va optar per parlar de la cohesió, un dels eixos bàsics del programari d'ERC. En aquest sentit Uranga va prometre que ERC treballarà per fomentar la millora de la relació entre els barris i les entitats del municipi. Uranga va destacar també la importància de treballar per lluitar contra l'exclusió social i fomentar la cultura per entendre aquells que vénen de fora.

Jordi Savall, número dos de la llista, va parlar sobre la necessitat que ERC continuï tenint força en el consistori cambrilenc, ja que, segons va dir, és garantia de tenir línia directa amb la Generalitat de Catalunya.

Finalment, l'alcaldable de la formació, Joan Recasens, va fer un repàs als principals eixos del programa d'ERC, que es basen en el civisme, la cohesió, la identitat i la sostenibilitat, i va destacar que les propostes d'ERC, "per damunt de tot, són propostes de qualitat social". De totes elles destaquen construir més escoles bressol, construir l'Escola Municipal de Música, millorar la xarxa sanitària amb la construcció d'un CAP a Vilafortuny, millorar les polítiques d'habitatge social o crear un consell de seguretat, entre d'altres.

Més pes d'ERC al consistori

L'últim en intervenir en el torn de parlaments va ser el vicepresident de la Generalitat, el cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira, que es va mostrar convençut de la qualitat de la llista d'ERC: "crec que és una llista potent, de renovació, on s'aprofita l'experiència de persones com el Jordi Savall o el Joan Recasens i la presència de cares noves". Pel que fa al candidat a l'alcaldia, Carod-Rovira va dir que Recasens "és un magnífic cap de llista perquè ha estat capaç d'assumir una cartera de responsabilitat com urbanisme, la qual cosa demostra que tenim un candidat rigorós, seriós que té una idea de projecte de ciutat".

Pel que fa al programa de la formació, Carod-Rovira explicava que "moltes de les propostes només són possibles en la mesura que siguin també assumides pels altres socis de govern com a propostes de ciutat i no tant per ser d'un partit o d'un altre". En aquest sentit, explicava Carod-Rovira, "la utilitat del vot a Esquerra és doble, en la mesura que és l'opció catalanista més ben situada per estar al govern". Tot i així, el president d'ERC apuntava a la necessitat que ERC tingui una major presència i força al consistori "crec que seria bo que el primer partit, que previsiblement tot fa pensar que serà el que té l'alcaldia en aquests moments, no anés tan sobrat de resultats i per tant que la gent d'esquerres a Cambrils sàpiga que hi ha una visió progressista per construir la ciutat, però millor si la responsabilitat es reparteix una mica més".

Festa Jove

Per altra banda, el passat divendres 18 de maig, el candidat per Esquerra a l'alcaldia cambrilenca, Joan Recasens, i Camí Massagué van presentar davant un nombrós públic, al pub Sullivan, els eixos fonamentals del programa d'Esquerra pel que fa a cultura i joventut, on destaquen la fàbrica de cultura, un lloc per promocionar la cultura feta a Cambrils, i les propostes sobre habitatge i informació per a la joventut.

Comenta aquest article