Cultura

Teatre

La Teca retorna als escenaris amb una comèdia d'embolics (Comèdia negra) amb la il·luminació com a protagonista de l'obra

"Comèdia negra" és la que s'havia d'estrenar l'any passat en aquestes dates nadalenques i es va haver de suspendre per les restriccions de la pandèmia (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la representació d'ahir de Comèdia negra, a càrrec de La teca Teatre
Un moment de la representació d'ahir de Comèdia negra, a càrrec de La teca Teatre | Lluís Rovira i Barenys

El grup de teatre La Teca ha completat, aquest cap de setmana, les dues darreres funcions de l'obra "Comèdia negre" de Peter Shaffer, que ha suposat l'estrena teatral del grup per aquestes festes nadalenques. La primera funció es va fer el mateix dia de Nadal. Aquesta és l'obra que s'havia d'estrenar per les festes nadalenques de l'any passat i que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia. L'any passat la van estar assajant online, tot i que al final no la van poder representar. Enguany ja han pogut fer els assajos de manera presencial i estrenar-la tot i que amb limitacions d'aforament del 70%.

L'obra és una comèdia que juga amb l'espectador amb el concepte de la il·luminació invertida ja que representa que els actors i actrius de l'obra es passen la major part del temps a les fosques i d'altres amb una llum molt atenuada, fet que provoca tota mena d'embolics amb uns personatges força pintorescos. Tal com explicava Pep Pellicer a revistacambrils.cat,"és una comèdia típica anglesa amb la particularitat que la trama no és el més important sinó que, d'alguna manera, el més important és l'acció que transcorre i que provoca aquesta il·luminació invertida. Quan representa que l'acció està a les fosques hi ha més llum i quan representa que l'acció té llum s'està a les fosques". Tal com el mateix Pellicer apuntava, "la gràcia de l'obra és aquest joc de moviments que els actors han de representar: estan a les fosques i s'han de moure per tot l'espai escènic que és com un menjador amb una sala d'estar. És un joc de moviments i, moltes vegades, de mímica. Evidentment, la trama també té el seu interès, però gairebé és més important l'acció i el moviment que la trama".

El públic s'ho va passar força bé durant l'hora i mitja que va durar la funció. "Comèdia negra" ha comptat amb Pep Pellicer, Roser Costa, Carme Pascual, Joan Ortoneda, Tere Franch, Montse Parra, Pili Palomo i Fina Sendra com a actors i actrius de l'obra. La direcció ha anat a càrrec de Tere Franch; la il·luminació de Pep Prat; la perruqueria i maquillatge de Carme Pascual i Tere Franch, mentre que les regidores han estat Iolanda Berengué, Roser Piqué i Fina Sendra.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades