Cultura

Formació

L'Aula de Gent Gran inaugura el curs 2022 amb la voluntat «d'aprendre per aprendre»

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'inauguració del nou curs 2022 de l'Aula de Gent Gran a càrrec de Lluís Álvarez i M. Isabel Miró
Un moment de l'acte d'inauguració del nou curs 2022 de l'Aula de Gent Gran a càrrec de Lluís Álvarez i M. Isabel Miró | Berta Ruiz

Ahir a la tarda, al Casal Municipal de la Gent Gran, va tenir lloc l'acte d'inauguració oficial del curs 2022 de l'Aula de Gent Gran de Cambrils d'extensió universitària de la URV. La presentació va anar a càrrec del president de l'Aula de Gent Gran Lluís Álvarez i la coordinadora de les Aules Universitàries, Maria Isabel Miró. Tot i que, inicialment, estava prevista l'assistència de l'alcalde Oliver Klein, finalment, no va poder assistir per motius d'agenda. Des de la junta de l'Aula van lamentar que no es pogués comptar amb la presència de cap representant del consistori.

La voluntat d'aprendre per aprendre

El president de l'Aula de Gent Gran, Lluís Álvarez, va donar la benvinguda a tots els assistents i va reclamar una major presència de les aules dins de l'organigrama gestor de la URV. Segons va dir: "volíem donar la benvinguda al nou govern però no ha pogut ser. Els volem recordar que, des de l'Ajuntament, sempre s'ha dit que s'aposta per la formació continuada al llarg de la vida. Esperem que amb el nou curs tots aquests nous coneixements que rebrem ens facin més lliures". Per la seva part, la coordinadora de les Aules universitàries, M. Isabel Miró, es va felicitar perquè "poder tornar a estar aquí és una bona senyal. El coneixement ens fa moure per seguir aprenent i això és molt important; ni la pandèmia ens fa desistir d'aquest aprendre per aprendre". Sobre les reivindicacions per part de l'entitat, Miró va comentar que "cal segur batallant perquè us considerin 'més alumnes' de la universitat; que ja ho sou, però per tenir una major visibilitat".

Enric Contreras: "Sense virus no hi hauria vida a la terra"

Després dels parlaments de benvinguda va tenir lloc la primera xerrada del trimestre. Aquesta va anar a càrrec del doctor Enric Contreras sota el títol "Virus, grans enemics i grans aliats". Segons va explicar, "els virus són enemics com ho estem veient ara amb la pandèmia, però per un altre costat, puc fer una afirmació que sense virus no hi hauria vida a la terra, per tant, també són amics, aliats i imprescindibles per a la vida". Contreras va afirmar que, "sóc optimista i tinc la impressió que la normalitat tornarà molt aviat, amb el bon temps". Durant la seva xerrada, el doctor Contreras va fer un repàs de qüestions com: què és un virus, si estan vius o no, com actua un virus, quants virus hi ha al món o com ens defensem dels virus. Sobre l'actual covid-19, el doctor va comentar que, "és el virus de la globalització perquè quan nosaltres agafem un avió l'agafem nosaltres i tots els nostres virus. Els virus són els que provoquen la mort, tenen un impacte directe en la salut i la mortalitat de les persones però també tenen un impacte en l'economia".

Comenta aquest article