Informació general

ICV presenta les propostes en matèria d'economia amb una clara aposta per la diversificació

Per Judit Pinazo



L'alcaldable d'ICV –Salvador Matas– ahir al matí en la presentació del programa econòmic de la formació
Ahir al migdia, ICV Cambrils va presentar les seves propostes en matèria d'economia. L'objectiu d'ICV en aquesta qüestió és diversificar l'actual economia del municipi, que actualment se centra en la construcció i el turisme. Segons Matas "ens preocupa tenir una excessiva dependència d'aquests dos sectors". Actualment un 25% de la població viu de la construcció i això no es pot mantenir per sempre perquè hi haurà un punt que ja haurem construït allò que necessitem".

Per això ICV creu que s’ha de promocionar l’agricultura ecològica i la producció agrària de qualitat, amb la creació d’una marca de productes locals. Per altra banda, Matas explicava que cal continuar donant suport a la pesca, aportant tot allò que necessiti, i donar-li un enfoc sostenible.

Pel que fa al comerç, ICV proposa fer de Cambrils la capital del comerç de la Costa Daurada, “creiem que el municipi té capacitat per fer-ho i que el comerç d’aquí s’està posant les piles”; la proposta d'ICV és convertir el municipi en el segon eix comercial d'importància.

Una altra de les proposes d’ICV en matèria d’economia és l'elaboració del Pla Estratègic Cambrils 2015. Segons Matas, s'ha de fer igual que s’ha fet amb l’Agenda 21 o el Pla General "un pla que marqui grans objectius a assolir en els propers anys des del punt de vista econòmic i tirar-lo endavant des de l’Ajuntament i conjuntament amb tots els sectors econòmics".

Ecoturisme i turisme nudista

La segmentació de l’economia passa també per la segmentació del mercat i ampliació de l’oferta turística, per això des d’ICV es proposa impulsar nous tipus de turisme, per descentralitzar l'opció sol i platja associada al municipi. Turisme de congressos, d’esports a l’aire lliure, ecoturisme o la promoció del turisme nudista són algunes de les propostes. Pel que fa aquest últim punt Matas creu que al municipi hi ha prou espigons com per buscar una platja adequada i que no pugui molestar a ningú.

Una altra de les propostes és la promoció del futur teatre auditori. Segons Matas "una de les fites seria promoure durant tot l’any l’auditori com a palau de congressos, però s’ha de complementar amb un palau firal, que s’ubicaria al polígon de Belianes, "la idea és construir un recinte firal per complementar l'oferta del teatre auditori, però també descongestionar el pavelló esportiu de festes i concerts que habitualment s'hi realitzen".

Per altra banda, destacar també d'entre les 14 propostes d'economia d'ICV la creació d'un viver d'empreses al polígon de Belianes i la promoció del polígon perquè s'hi instal·lin un tipus d'empreses determinades "no volem que al polígon s'hi pugui instal·lar qualsevol empresa, volem empreses que generin un valor afegit, que no sigui contaminant". Un altra proposta és la creació de la brigada d'acció ràpida, una proposta que segons Matas només consta en el programa d'ICV i que tindria com a principal funció solucionar de manera ràpida millores puntuals.

Comenta aquest article