Informació general

Es reprenen les obres de la depuradora d'aigües residuals de Montbrió del Camp, aturades des del 2000

Per Redacció



Fotografia que va enviar la PLIC, el passat 10 de maig, denunciant la baixada d'aigües fecals provinents de Montbrió
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els treballs per finalitzar la construcció de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Montbrió del Camp, segons un comunicat emès pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Recordem que les obres es van iniciar l'any 2000, però per diferents problemes, com l'inundació de l'emplaçament inicialment previst i diferents problemes de l'empresa adjudicatària de les obres, es va interrompre el desenvolupament previst dels treballs.

L'EDAR tindrà un cabal màxim de 910 m3/dia, que correspon a una població de 4.550 habitants del terme municipal de Montbrió del Camp. Amb la posada en marxa de la depuradora, s'evitarà l'abocament d'aigües residuals al barranc d'en Gener que tants problemes ha portat al municipi. La depuradora esdevindrà un pas important en la reutilització de les aigües tractades.

El projecte s'inscriu dins dels objectiu de l'ACA en l'àmbit de la depuració i reutilització d'aigües i contribuirà a l'assoliment del percentatge del 22% d'aigües depurades a tot Catalunya destinades a diversos usos per a l'any 2015.

Es preveu que les obres acabin en un termini de sis mesos i compten amb un pressupost de 761.600 euros.

Depuradora polèmica

El retard en les obres de realització de la depuradora de Montbrió han portat alguna que altra discussió entre diferents partits polítics. Recordem que el passat 10 de maig la PLIC va emetre un comunicat on denunciava "un nou abocament il·legal" d'aigües fecals al torrent d'en Gener, procedents del terme municipal de Montbrió del Camp.

En el comunicat la formació denunciava que els "abocaments s'han denunciat desenes de vegades i sempre s'ha rebut la mateixa resposta per part del regidor de Medi Ambient". En el comunicat la PLIC demanava fets i no paraules.

Per la seva banda, Salvador Matas, en un acte de campanya celebrat el passat diumenge al Parc del Pinaret, va aprofitar per definir la denúncia de la PLIC com una denúncia electoralista i va anunciar que aquesta mateixa setmana s'iniciarien les obres.

Comenta aquest article