Informació general

ERC Cambrils presenta les propostes per la Gent Gran amb el principal objectiu d'impulsar-ne l'atenció d'una forma integral

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Camí Massagué, Jordi Savall, Arantxa Uranga, Joan Recasens, Llorenç Blasco i Camí Mendoza, ahir en roda de premsa
Ahir al matí ERC Cambrils va presentar les línies del seu programa sobre Gent Gran, sota el nom l'envelliment actiu. A l'acte van assistir-hi els cinc primers candidats de la llista. Segons l'alcaldable d'ERC, Joan Recasens, les persones majors de 65 anys acumulen un capital social i cultural, molt important per la nostra societat, per aquest motiu no s'han de menystenir. Per aquest motiu des d'ERC es proposa donar més protagonisme a la gent gran i presentar l'envelliment com una etapa de la vida tant interessant com les altres.

Per això des d'ERC es proposa continuar impulsant l'atenció a la gent gran d'una forma integral. Arantxa Uranga, número 3 de la llista d'ERC, va ser l'encarregada d'explicar les propostes específiques en aquesta matèria que tenen com a principal objectiu desenvolupar la participació i la integració de la gent gran, ressaltar les seves capacitats i promoure les polítiques d'interrelacions entre diferents generacions, amb la promoció, per exemple, de compartir pis amb gent jove per promoure l'interrelació.

Per això ERC proposa, per exemple millorar les prestacions domiciliàries, garantir la permanència de la gent gran en les seves llar el màxim de temps possible o la construcció de pisos tutelats, perquè els avis puguin gaudir de la seva intimitat.

Una altra de les propostes d'ERC és la construcció d'un nou centre de dia i residència geriàtrica que doni sortida a les necessitats socials reals. En aquest sentit, Recasens, explicava que de moment encara no està decidit on s'ubicaria el centre, però que s'analitzarà quines zones del municipi tenen més necessitat.

Finalment ERC es va comprometre a treballar per la millora de les pensions, sobretot d'aquelles més baixes com les de viudetat.

Comenta aquest article