Informació general

ICV Cambrils creu que la resta de partits polítics no contemplen propostes atractives per als joves

Per Judit Pinazo



L'alcaldable, Salvador Matas, ahir al matí davant del solar on hi anirà l'Ateneu Juvenil, a l'Horta de Santa Maria
Ahir al matí ICV Cambrils va presentar una nova part del seu programa electoral, en concret les propostes en matèria de cultura i joventut.

Pel que fa a cultura ICV presenta un total de 15 propostes. Entre elles destaquen la construcció d'un Museu de Cambrils per albergar les peces de la col·leció local, actualment desaprofitada o impulsar el Carnaval de Cambrils de caire popular. Un altre dels punts rellevants del programa és la de instal·lar a Cambrils una escola d'Art de dansa i arts plàstiques amb els suport de la Generalitat i la Diputació.

Un altre dels temes nous i que destaquen en el programa de cultura de la formació és la creació d'un nou Consell Consultiu de Ràdio i Televisió, amb la presència de tots els partits, entitats i ciutadania. Segons Matas, la fórmula del Patronat, que és l'ens a través del qual es gestionen actualment els mitjans de comunicació públics del municipi "està obsolet i cal posar-ho al dia perquè volem que a televisió i la ràdio municipals siguin el que han de ser, és a dir organismes independents, plurals i representatius per tothom i no el que hi ha ara que creiem que no compleix la funció que ha de tenir".

Potenciar la Nit d'Artistes, elaborar un mapa d'equipaments socioculturals o crear un Institut Municiapl de Cultura, són algunes de les altres propostes que inclou el programa.

Més espais pels joves

Pel que fa a Joventut una de les principals propostes és la construcció de l'Ateneu Juvenil. En aquest sentit Matas va destacar ahir que no ha vist concreció en els programes electorals de les altres formacions, sent una de les velles reclamacions dels joves i una de les grans apostes d'aquest mandat. Per això des d'ICV es vol treballar per trobar el finançament i tirar un espai tant reclamat pels joves, que recordem tindrà una sala de concerts per a 800 persones i una sèrie d'espais autogestionats pels joves i les seves entitats.

Incentivar la creació d'una zona lúdica al Polígon Belianes és una altra de les propostes que tira endavant ICV, amb una connexió de transport públic amb el nucli antic. ICV també vol tirar endavant unes subvencions per millorar l'aïllament acústic d'aquells establiments que promoguin actuacions en directe. Segons Matas aquest és una proposta que només porta el programa de la seva formació i que ajudarà a promocionar la música en directe en els pubs de Cambrils.

ICV també proposa tirar endavant el Pla d'Habitatge Protegit, amb el joves com a principal prioritat. Per això proposa constituir l'Oficina Municipal d'Habitatge i que en cada nova construcció tres de les deu vivendes que s'hi construeixin sigui d'habitatge protegit. Segon Matas com que això no es pot aplicar a cur termini, proposen que dos solars municipals, un al costat del col·legi Joan Ardèvol i el que hi ha al costat de la plaça Carles Roig, es destinin de manera prioritària i urgent a construir-hi habitatges de lloguer per a joves i persones amb risc d'exclusió social, a un preu assequible.

Comenta aquest article