Matemàtiques
El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer es classifica en primera posició de la fase territorial de la Copa Cangur
Els cambrilencs participaran en la fase final prevista a Mataró el proper 5 de maig
El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer s’ha classificat en primera posició de la seva seu en la fase inicial de la Copa Cangur, celebrada aquest dijous. Es tracta d’un concurs de matemàtiques, on equips formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO resol en problemes matemàtics durant 75 minuts. A causa de la pandèmia, el concurs s’ha celebrat de forma online. Més de 2.000 nois i noies catalans han disputat la prova. Arreu del territori hi havia distribuïdes 12 seus. Pel que fa al Vidal i Barraquer, dos equips formats per set alumnes de 2n i 3r d’ESO han disputat la primera posició amb una trentena d’equips formats per alumnat d’altres instituts catalans. Per ser els primers han hagut de ser els més ràpids en respondre bé més problemes, tenint menys errors. Les professores de matemàtiques que els han acompanyat asseguren que a l’alumnat li agrada molt aquesta competició matemàtica i hi posen moltes ganes. Un plus afegit en motivació per a futurs interessos científics.
Els catorze alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer aniran a la final que està prevista a Montmeló el proper 5 de maig. Aquesta és la sisena vegada consecutiva que el Vidal i Barraquer es classifica en primera posició en les vuit edicions del concursen les que ha participat el centre.
Modalitat mixta: format telemàtic i presencial
Després de valorar la situació dels centres educatius i les previsions de la possible evolució de la crisis sanitària, la Comissió organitzadora de la Copa Cangur anunciava a la seva pàgina web que el format seria mixt: la primera fase, telemàtica i la fase final està previst que sigui presencial, tot i que caldrà seguir l’evolució de la situació per la Covid.
La Copa Cangur és un concurs de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de Isotropic. Els equips estan formats per 7 alumnes de 2n i 3r d’ESO (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 1r) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 3r.
En aquesta edició el concurs ha plantejat 18 problemes a resoldre en 75 minuts i l’equip que obté millor puntuació és aquell que aconsegueix més solucions correctes, de forma més ràpida i amb menys errors. Es tracta, doncs, d’una cursa contrarellotge on l’estratègia d’equip és fonamental.