Informació general

ICV Cambrils aposta per un transport públic de qualitat al Camp de Tarragona

Per Judit Pinazo

 


La roda de premsa es va fer ahir al matí davant de l'estació de trens del municipi
Els alcaldables d'ICV a Cambrils -Salvador Matas-, Salou -Rafel Querol- i Vila-seca -Antonio Ruiz Marchante-, van presentar ahir al matí davant de l'estació de trens i de manera conjunta les propostes del programa d'ICV en matèria de transport públic. A l'acte també va ser-hi present l'alcaldable d'ICV a Reus-Ernest París-. Segons els tres candidats la poca utilització del transport públic al Camp de Tarragona, només un 8%, és degut al servei insuficient.

Pel que fa a les propostes generals destaca incrementar la freqüència d'autobusos , no superiors als 20 minuts en els eixos bàsics i de 60 en la resta de connexions i millorar els vehicles. Una altra de les prioritats de la formació és l'establiment d'un servei de rodalies del Camp de Tarragona que connectés Valls, Reus, Tarragona, Cambrils i El Vendrell. ICV també dóna una prioritat absoluta al Tramcamp,el tren de rodalies en trajecte interurbans.

Per fomentar el transport públic de proximitat, segons Matas, cal augmentar les inversions fetes en aquest sector, ja que en els últims anys les inversions més altes s'han destinat només a l'alta velocitat. Un total de 18.797 milions d'euros, el que representa un 80% del pressupost total, quan nomé s'utilitzen aquest servei un 1% dels usuaris. La inversió realitzada al ferrocarril convencional és de 2.832 milions d'euros, el que representa només un 12% de la inversió total, tot i que utilitzen aquest tipus de servei el 99% de la població.

Propostes concretes

Pel que fa a les propostes concretes pel municipi, en matèria de transport públic, destaca donar una prioritat a la millora del transport públic i del transport escolar, incentivar un Pla de Mobilitat del municipi amb participació ciutadana i un Pla d'aparcaments lligat al Pla de Mobilitat.

ICV contra el canvi climàtic

En la presentació d'ahir Salvador Matas va presentar també les propostes del programa contra el canvi climàtic, dividides en tres blocs. El primer d'ells fa referència a l'aplicació de l'Agenda 21. En aquest sentit ICV proposa aplicar una nova tarifa al consum de l'aigua , redactar el Pla director de l'aigua potable i clavegueram i promoció d'inspectors mediambientals per a controlar el compliment de les ordenances.

Pel que fa a l'estalvi energètic, un dels punts més crítics dels indicadors que haurien de disminuir i no ho han fet, ICV proposa la posada en marxa d'un pla d'estalvi energètic en els diferents edificis municipals i enllumenat públic o la creació de l'Agència d'energia municipal.

Comenta aquest article