Informació general

La Policia Local de Cambrils fa un balanç positiu de la feina feta durant l'any 2006

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Esteve Mariné, Robert Benaiges, Jordi Savall i Josep Muñoz, ahir en roda de premsa
Ahir al matí es va fe la presentació de la memòria anual de la Policia Local. A l'acte van assistir-hi  l'alcalde -Robert Benaiges-, el regidor de Seguretat Ciutadana -Jordi Savall-, l'intendent de la Policia Local -Esteve Mariné- i el sotsinspector -Josep Muñoz-. Abans d'entrar en el detall de la memòria l'alcalde i el regidor van voler agrair la tasca feta per la Policia Local i van fer un balanç molt positiu del darrer any  i van valorar l'esforç que han fet assumint tasques que no els pertocaven com per exemple la realització de controls nocturns, tasca que realitzaran els Mossos d'Esquadra quan s'hagi efectuat els desplegament, l'octubre de 2008.

En aquest sentit Benaiges va incidir una vegada més en les mancances que té la Policia Local i la necessitat de solucionar-les tant aviat sigui possible "tirarem endavant nous recursos i nous processos per adaptar l'estructura i funcionament de la Policia Local".

De moment per intentar minvar les mancances de personal durant aquesta legislatura s'han anat augmentant el nombre d'agents fins arribar a doblar-los. Actualment la policia té un total de 63 agents en plantilla.  La qüestió del nombre d'agents està, però, subjecte a control, perquè, tal i com explicava ahir Savall com més agents de Policia hi hagi, menys Mossos d'Esquadra es destinaran al municipi. Segons l'informe elaborat per la Generalitat en el decurs dels darrers tres anys i que ha avaluat l'estructura actual de la Policia Local de Cambrils, el municipi necessita 74 agents per a satisfer les necessitats existents. Si es manté aquest nombre, els Mossos que es destinaran seran uns 100.

Un altre dels aspectes que s'han de millorar és les instal·lacions de la Policia Local, que han quedat petites. Segons Benaiges, les noves instal·lacions es construiran al pàrquing que hi ha actualment darrere de les oficines de la Policia Local. Tot plegat ho contempla el projecte de la nova estructura i gestió de la Policia Local que es va aprovar en el ple del passat 24 d'abril.

Millorar la Seguretat Ciutadana

Una de les tasques que ha hagut d'assumir la Policia Local ha estat totes aquelles relacionades amb la seguretat ciutadana. Després d'un any on la qüestió de la inseguretat ciutadana ha estat a l'ordre del dia, la Policia Local ha augmentat els controls nocturns, sobretot en la zona del Molí de la Torre i Vilafortuny. En aquests controls s'han identificat, tal i com explicava ahir Muñoz, 7.250 persones i d'aquestes 286 han estat sospitoses. Segons explicava Muñoz durant aquest any han augmentat les denúncies relacionades amb aquest tema "no perquè hi hagi més sensació d'inseguretat, sinó perquè la gent confia més amb nosaltres". Durant l'any 2006 hi han hagut un total de 8 robatoris amb violència, 6 menys que l'any 2005 i 63 robatoris amb força, un més que l'any 2005.

La lluita contra la venda il·legal també ha estat una de les tasques que s'han intensificat durant l'any. Recordem que la Policia Local va realitzar, sobretot durant els mesos d'estiu, actuacions amb agents de paisà. Durant el 2006 ha augmentat el nombre de material decomissat, un total de 5081 CD i DVD, s'han detingut a 9 persones i s'han realitzat 15 atestats.

Augment de la violència de gènere

Els casos de violència de gènere no han disminuït durant l'any 2006. Mentre l'any passat se'n van produir 22, enguany la xifra ha estat de 23, però només en el que portem de 2007 la xifra ja és de 20. Segons Muñoz, cada vegada són més les persones que es dirigeixen a la Policia Local per denunciar casos de violència de gènere. Actualment la policia disposa d'agents especialitzats en tractar aquests tipus de casos, i dels recursos i serveis necessaris per ajudar a les víctimes.

Comenta aquest article