Informació general

ERC Cambrils presenta les propostes del seu programa en matèria d'Habitatge i Economia

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Arantxa Uranga, Joan Recasens, Camí Mendoza i Camí Massagué, ahir al matí davant de la platja del Regueral
Ahir al matí ERC Cambrils va presentar, davant de la platja del Regueral, les propostes electorals en matèria d'Habitatge, Economia i Platja. A l'acte van assistir-hi l'alcaldable d'ERC a Cambrils -Joan Recasens-, acompanyat de la número tres a la llista -Arantxa Uranga-, la número quatre -Camí Massagué- i la número cinc -Camí Mendoza-.

Pel que fa a Habitatge, segons explicava ahir Recasens, el nou POUM permetrà desenvolupar un parc d'habitatges de protecció oficial i preu concertat amb 3700 habitatge en els propers 10 anys. Abans però ERC es compromet a construir durant l'any 2008 entre 150 i 200 habitatges de protecció oficial, tant de venda com de lloguer en solars municipals; el de l'avinguda del Mil·lenari, els solars situats en l'avinguda de Gabriel Ferreter al Nou Cambrils i els solars del sector de la Bòvila.

Destaquen també la creació de l'Oficina Local de l'Habitatge o la potenciació de la Borsa d'Habitatge Jove, entre d'altres.

Economia

Pel que fa a l'economia, ERC creu que el municipi depèn massa del sector del turisme i la construcció i per això proposa la promoció dels sectors econòmics locals i l'elaboració d'un Pla Director de Promoció Econòmica per conèixer la realitat socioeconòmica del municipi. Per tal de coordinar aquest Pla Director, Esquerra creu que és necessària la creació de l'Institut de Promoció Econòmica, acompanyat de la creació d'un Viver d'Empreses "que ha de donar suport a la creació de noves empreses, donar servei a les empreses existents i donar formació contínua i reciclatge", explicava Recasens.

Pel que fa al turisme, ERC creu que s'ha de continuar treballant en la desestacionalització de la temporada d'estiu, ja que Cambrils "és una destinació madura que té en el sol i platja el seu producte". Segons Recasens s'ha de promocionar l'esport, el paisatge i la cultura, aprofitant els equipaments dels què disposa actualment el municipi, com els camps de futbol, la pista d'atletisme i en un futur el Palau de Congressos.

Un altre dels eixos d'ERC per dinamitzar l'economia és el comerç. En aquest sentit la formació vol potenciar el comerç urbà, potenciar nous eixos comercials, donar suport a la creació de comerç de proximitat i cogestionar els mercat municipals.

Finalment ERC dóna suport també al sector de l'agricultura, la pesca i el de la indústria. Per això proposa millorar l'espai exterior de la llotja de pescadors, implantar el turisme rural i de les barques turístiques. Pel que fa a la indústria la principal proposta és la d'implantar un nou polígon d'indústries compatibles amb el medi ambient al polígon Belianes.

Centre de la Platja

Aprofitant els 9 km de platges del municipi, ERC vol que la platja es converteixi en un espai públic durant tot l'any, per aquest motiu proposa la creació del Centre de Platja. En aquest espai s'oferiria informació sobre les platges i s'organitzarien activitats educatives per a la ciutadania amb una programació estable durant tot l'any, des d'esports, exposicions, audiovisuals a tallers, xerrades i exposicions. El centre també serviria per realitzar-hi activitats educatives destinades a la població escolar, fent especial èmfasi a l'educació ambiental i el civisme. El centre s'hauria d'ubicar al costat del futur Museu de la Mar, a la zona d'equipament de l'Esquirol.

Comenta aquest article