Jornades gastronòmiques
Arriba la segona cita del calendari gastronòmic amb la 8a edició de l'Encarxofa't a Cambrils
El calendari gastronòmic 2022 segueix endavant i ja arriba la segona cita de l'any de la mà de la 8a edició de l'Encarxofa't a Cambrils. De l'11 al 27 de març, un total de 26 restaurants cambrilencs oferiran menús en els què aquesta hortalissa agafarà tot el protagonisme culinari. Aquest matí, al pati de la Torre del Llimó, tenia lloc la roda de premsa de presentació que ha anat a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, i el representant de l'empresa patrocinadora –Garcia Moreno–, Enric Bort, que oferirà un maridatge amb diversos vins i un cava.
En aquesta presentació, Romera ha destacat la consolidació d'aquestes jornades que posen en valor un producte de proximitat, que ara està en el seu moment, i que aporta una gran versatilitat a la cuina. El regidor ha posat en valor la variada oferta que oferiran els restauradors, amb una gran qualitat, i un ampli ventall de preus. Juan Carlos Romera també ha emfatitzat l'èxit que han tingut les darreres Jornades de la Galera, ja que alguns establiments han decidit allargar els seus menús fins que s'encetin les jornades de la carxofa.
Bones previsions per a les jornades de la carxofa
En una mateixa línia s'ha expressat el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, qui ha destacat les ganes que té el sector amb aquest tipus d'activitats i les grans possibilitats que els ofereix un producte com és la carxofa, el qual es pot fer servir per a cremes, fregides, arrossos, etcètera. Martí ha comentat que hi ha una àmplia proposta, des de menús d'autor fins a d'altres més tradicionals. El president de l'Associació d'Hostaleria també ha valorat molt positivament l'acollida que han tingut les Jornades de la Galera i la bona previsió que hi ha amb les de la carxofa, amb reserves de gent d'arreu de Catalunya i també de fora de Catalunya.
Finalment, per la seva part, el representant de l'empresa patrocinadora –Garcia Moreno–, Enric Bort, ha destacat la bona entesa de col·laboració per ser patrocinadors d'aquestes jornades amb diversos dels productes que distribueixen. Es tracta del vi blanc i vi rosat Lo Flamenk, el vi negre Toc de Nas i el cava Reserva Imperial Brut "Rovellats".
L’Apunt
Restaurants participants i implicació del comerç local
Els restaurants participants són Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Brisas de Mar, Can Solé, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Dall’italiano, Duomo, El Capi, El Pescador, El Pòsit, Fonda Montserrat, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Les Barques, Les Fonts, Llop de Mar, L’Original Experiències Gastronòmiques, Mas Gallau, Maset, Montserrat, Rincón del Diego, Taverna Lekeitio Cambrils i Xiringuito Restaurant del Mar.
Sorteig d'un lot de productes per comprar al comerç local
El patrocinador també col·labora amb un lot de productes que se sortejarà entre les persones que comprin als “Comerços Encarxofats” de la Unió de Botiguers, la Xarxa del Port i Vilacentre. Les persones interessades en participar hauran de penjar el tiquet de compar a través d’un QR que trobaran als mateixos establiments adherits a la campanya.