Agricultura
El preu del calçot de Valls es dispara per la forta demanda i la falta de producte
Restaurants plens en la recta final de la temporada on el menú de la calçotada supera els 40 euros
El preu del calçot s'ha disparat. Està pels núvols: 0,20 euros en cru i 0,40, cuit. Aquesta escalada de preus s'explica per la caiguda d'un 10% de la superfície de conreu, l'avançament de la collita abans de Nadal per por a una pandèmia que l'any passat va deixar un 25% dels calçots per arrencar, i una demanda més alta de l'habitual. "Ens ha agafat amb el peu canviat", diu el president de la IGP Calçot de Valls, Dalmaci Clofent. Assegura, però, que no en faltaran i que aquesta pujada de preus, de més del 50%, s'havia donat anys enrere. Als restaurants de la zona, que fan ple gairebé tots els cap de setmana, el menú de la calçotada no baixa dels 40 euros en la recta final d'una bona temporada que es tancarà fregant els 20 milions de calçots.